Gradovi

Dubičani podržali humanu akciju porodice Gajić

Dubičani podržali humanu akciju porodice Gajić
Dubičani podržali humanu akciju porodice Gajić

KOZARSKA DUBICA - U Kozarskoj Dubici večeras je promovisana knjiga "Izgubila životnu bitku, pobijediće Laforinu bolest", autora Snježane Gajić, majke Tatjane i Milane, djevojčica koje su oboljele od te rijetke i teške bolesti.

"Postoji vjerovanje da se velike tragedije transformišu u nešto veoma dobro jer možemo doprinijeti da se pobijedi ova okrutna bolest i da nijedan tinejdžer na svijetu više ne zaplače zbog nje", rekla je Gajićeva, koja je doktor.

Ona je potvrdila da je sav dosadašnji prihod od prodaje knjige već proslijeđen u Fond za pronalazak lijeka protiv Lafore, na kome radi istraživački tim u Torontu.

"Vjerovala sam da iskrena, a iz srca ispričana ova životna priča, o borbi naše porodice sa Laforinom bolešću od koje je životnu bitku izgubila naša Taca, mora ostaviti traga u ime sve Lafora djece u svijetu. Nedavno smo obaviješteni da je zahvaljujući našem finanisiranju i uz pomoć svih vas, laboratorija doktora Minasiana bliža nego ikad ispunjenju njegove životne misije i pronalasku lijeka za Laforinu bolest", istakla je Gajićeva.

Ona je zahvalila svima koji su pomogli u ostvarenju tog cilja i istakla da Laforina bolest djeci "odsijeca krila" u najboljim i najljepšim godinama života, a da njihove sudbine obavezuju ljude da pomognu na razne načine.

Na promociji "Izgubila životnu bitku, pobijediće Laforinu bolest" večeras u Kozarskoj Dubici, osim autora, učestvovali su pjesnik i doktor Olivera Stanković, prijatelj djevojčica Draško Stanivuković, doktor Zdenka Škorić Kovačić, dječiji kardiolog i prijatelj porodice Gajić, te članovi Udruženja građana "Budi DRUGačiji".

Dubičani, među kojima su brojni ljekari Doma zdravlja, kupovinom knjige dali su doprinos velikoj humanoj akciji porodice Gajić, usmjerenoj na pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti.

Događaju su prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović i direktor Javnog preduzeća "Centar za informisanje i kulturu" Dijana Kondić.

"Teško je govoriti o majci koja svojom borbom i snagom želi da pomogne i drugima. Opština Kozarska Dubica možda jeste mala, ali večeras se pokazalo da imamo stvarno veliko srce i siguran sam da će ova donacija otiću u prave ruke jer je ljudski život najvredniji", rekao je Jaćimović.

Na promociji je potvrđeno da je počelo snimanje dokumentarnog filma "Sva lica Lafore", o borbi porodice Gajić sa tom bolešću, koji će režirati Denis Bojić, te iskazana namjera i želja autora da iz te knjige proizađe nova koja će nositi naslov "Pobijedili smo Laforinu bolest".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije