Gradovi

Dugovanja "ugasila" javnu rasvjetu u Bijeljini

Dugovanja "ugasila" javnu rasvjetu u Bijeljini
Dugovanja "ugasila" javnu rasvjetu u Bijeljini

BIJELJINA - Bijeljina je gotovo nedjelju dana u mraku zbog duga gradske uprave od 300.000 KM na ime potrošene struje za javnu rasvjetu.

Direktor "Elektro-Bijeljine" Zlatan Lazarević rekao je Srni da struja za javnu rasvjetu nije plaćena tri mjeseca, a čelnici grada nisu reagovali ni 10 dana nakon prijema opomene.

On ističe da se iz lokalnog budžeta plaća i struja za administrativnu zgradu i gradski Centar za kulturu koji i dalje svijetle noću, jer su ovi računi uredno izmireni. 

"Ono što je za udobnost gradskih čelnika to se plaća, a ono što je za narod to ne plaćaju", ocijenio je Lazarević i izrazio nadu da će lokalna vlast konačno reagovati i uplatiti dug kako građani Bijeljine ne bi živjeli u mraku. 

On kaže da je isključenje napajanja javne rasvjete počelo u četvrtak, 23. oktobra, kada je u mraku ostao centar Bijeljine, selektivno je nastavljeno isključenjem rasvjete u svim velikim selima i do sada je već isključena polovina javne rasvjete na području grada. 

Prema Lazarevićevim riječima, "Elektro-Bijeljina" je prespajanjem odvojila sa javne rasvjete semafore u gradu i omogućila njihov rad, da zbog nemara lokalne vlasti ne bi bila ugrožena bezbjednost stanovnika. 

Lazarević kaže da je mjesečna potrošnja struje za javnu rasvjetu u Bijeljini oko 90.000 KM.

U gradskoj upravi Srni je rečeno da će nadležni u lokalnoj administraciji sutra iznijeti novinarima stav o ovom problemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije