Gradovi

Dunjić: Bosić odobrio podjelu odborničkog kluba

Dunjić: Bosić odobrio podjelu odborničkog kluba
Dunjić: Bosić odobrio podjelu odborničkog kluba

GRADIŠKA - Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavko Dunjić tvrdi da je lider ove stranke Mladen Bosić odobrio podjelu odborničkog kluba SDS-a u Skupštini opštine Gradiška, koju su proveli načelnik te opštine Zoran Latinović i predsjednik Opštinskog odobra stranke Đorđo Krčmar.

Dunjić tvrdi da nije uticao na podjele unutar odborničkog kluba SDS-u u Skupštini opštine, te da je formiranje novog kluba, u kojem su četiri od devet odbornika SDS-a, plod loših odluka o kadrovskim rješenjima.

"Odbornički klub podijelili su načelnik opštine Zoran Latinović i predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Đorđo Krčmar, jer su od odbornika tražili da glasaju o kadrovskim pitanjima koja nisu usaglašena na organima stranke", istakao je Dunjić i dodao da se sve to desilo uz odobrenje lidera stranke Mladena Bosića.

Komentarišući odluku o njegovom isključenju iz stranke, koja je juče donesena na sjednici Predsjedništva SDS-a u Istočnom Sarajevu, Dunjić je danas na konferenciji za novinare u Gradišci rekao da neće vratiti mandat, te da će, nakon što dobije obrazloženje o njegovom isključenju iz SDS-a, odlučiti o tome kako će ubuduće djelovati kao narodni poslanik.

On je ocijenio da je ta odluka, "najvjerovatnije, plod jednostrano iznesenih činjenica u vezi sa prekomponovanjem skupštinske većine u Skupštini opštine Gradiška".

Dunjić je naveo da je uoči posljednje sjednice Skupštine opštine Gradiška, na kojoj se glasalo o razrješenjima i imenovanjima, obavijestio Bosića da bi moglo doći podjela unutar kluba odbornika i zamolio ga da hitno dođe u Gradišku.

"On to nije učinio, a epilog toga bilo je pravljenje nove skupštinske većine, na šta ja nisam mogao više da utičem", dodao je Dunjić.

Dunjić kaže da neće vratiti mandat, napominjući da je u SDS-u proveo oko 25 godina i da je član Glavnog odbora stranke 17 godina.

"Mandat neću vratiti, jer me na to obavezuje oko 7.000 ličnih glasova na izborima. Najvjerovatnije ću djelovati kao samostalni poslanik i neću se učlanjivati ni u jednu stranku, jer je SDS u mom srcu, a isključenje je samo jedna administrativna mjera", rekao je Dunjić i dodao da je o isključenju saznao iz medija i da očekuje službeno obrazloženje.

Predsjedništvo SDS-a saopštilo je da je iz stranke isključilo Slavka Dunjića zbog "učestvovanja u rušenju skupštinske većine okupljene oko ove stranke u Gradišci s ciljem formiranja nove većine sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije