Gradovi

Duraković: Ja sam inicijator smjene Pavlovića

Duraković: Ja sam inicijator smjene Pavlovića
Duraković: Ja sam inicijator smjene Pavlovića

SREBRENICA - Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da je on incijator smjene predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Radomira Pavlovića i da su ga u tome podržale stranke SDA, SBiH, SDP, SBB, SNS, SDS i DNS.

Duraković je ustvrdio da Pavlović u proteklih 14 godina, otkada je obavljao funkciju predsjednika Skupštine opštine Srebrenica, nije promijenio koncept svoje politike, te da je sve vrijeme obavljao funkciju predsjednika SNSD-a, a ne funkciju predsjednika Skupštine opštine Srebrenica.

Skupština opštine Srebrenica danas je smijenila Radomira Pavlovića s dužnosti predsjednika Skupštine, a od 17 prisutnih odbornika, 16 je glasalo za njegovu smjenu, dok je jedan odbornik bio protiv.

Inicijativu za opoziv predsjednika Skupštine opština Srebrenica pokrenulo je osam odbornika zbog, kako je navedeno u obrazloženju, nesavjesnog, neodgovornog i neuspješnog obavljanja ove funkcije.

- Postupak mog razrješenja je politička odluka nametnuta voljom načelnika opštine koji je ultimativno rekao - on ili ja, i bošnjački zastupnici su došli pred svršeni čin. Smatram da ovo nije dobro za budućnost opštine Srebrenica i da je dobro da Srebrenica ima dobre odnose i s Vladom Republike Srpske i s drugim institucijama u Bosni i Hercegovini - izjavio je Pavlović u povodu njegove smjene.

Kaže da je smijenjen, iako je imao najviše glasova od svih srpskih i bošnjačkih odbornika, više od 1.400, "što znači da se radi o majorizaciji volje građana opštine Srebrenica".

-Nadam se da će se političke partije usaglašavati ubuduće o opštinskoj većini i da ovo nije kraj političke borbe SNSD-a u Srebrenici - poručio je Pavlović.

Ocijenio je da je SDS, s kojim je SNDS raskino koalicioni sporazum, narušio srpsko jedinstvo u opštini time što su na kolegiju članovi ove stranke glasali za njegovu smjenu.

- Mi više nismo u koaliciji sa SDS-om, a s kim ćemo dalje praviti koaliciju i da li ćemo praviti ostaje na organima partije da u narednom periodu odluči - izjavio je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije