Gradovi

Dva srebra zvorničkim srednjoškolcima

Dva srebra zvorničkim srednjoškolcima
Dva srebra zvorničkim srednjoškolcima

ZVORNIK - Učenici Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" iz Zvornika projektima "Vukov Tršić" i "Legenda o prokletoj Jerini" osvojili su dvije srebrne medalje na sajmu turizma u Ljubljani.

Sajam, koji je održan proteklog vikenda, održan je pod sloganom "Više znanja za više turizma" u organizaciji Turističkog saveza Slovenije. 

Na sajmu, na kojem su zvornički srednjoškolsci takmiče već nekoliko godina, učestvovalo je 39 srednjih škola iz Italije, BiH i Slovenije. 

Direktor Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" Biljana Pisić izrazila je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, jer su se na sajmu uglavnom učestvovale ugostiteljske škole koje se namjenski pripremaju za ovakve manifestacije. 

"Ovo je bila idealna prilika da učenici Gimnazije i Ekonomske škole svojim projektima predstave Zvornik i Republiku Srpsku, odnosno naše turističke potencijale", rekla je Pisićeva. 

Ona je naglasila da je bilo posebno interesovanje ljudi iz LJubljane za projekte naših učenika, koji su se trudili da putem propagandnog materijala što bliže prikažu turističke mogućnosti ovih krajeva. 

Pisićeva je podsjetila da su se, zahvaljujući dobroj saradnji Srednjoškolskog centra iz Zvornika i Sežane, kasnije ova dva grada pobratimila. 

"I ove godine smo poslije Sajma bili njihovi gosti. Posjetili smo Kopar, Piran i Portorož. Razmijenili iskustva, što je bilo posebno značajno za učenike da se upoznaju sa vršnjacima i da steknu neka nova znanja", rekla je Pisićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije