Gradovi

EU će podržavati projekte u Trebinju

EU će podržavati projekte u Trebinju
EU će podržavati projekte u Trebinju

TREBINJE - Specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen rekao je danas da je zadovoljan realizovanim projektima u Trebinju, u kojima je učestvovala EU, i najavio da će Unija i ubuduće finansijski podržavati projekte na ovom području.

Nakon obilaska radova na lokalitetu rezervoara "Krš", gdje je počela rekonstrukcija vodovodnog sistema, za koji je dio sredstava obezbijedila EU, Soresen je rekao da je ovo značajan projekat koji doprinosi poboljšanju života građana.

On je napomenuo da ga raduje što nije zatekao projekat "na papiru", kao što je to obično slučaj, već se lično, na licu mjesta, uvjerio u njegovu realizaciju.

"Nama je drago što smo dio ovakvog projekta, koji se finasira posredstvom Investiciono-razvojne banke sredstvima EU", rekao je Sorensen i dodao da EU provodi mnogo projekata širom BiH, od kojih su neki u vezi sa zakonodavstvom i regulativom, dok su neki konkretni i doprinose poboljšanju životnog standarda građana.

Sorensen je napomenuo da je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević prezentovao ideje za nove projekte, dodajući da ovaj grad ima potencijala i da će biti projekata koje će EU podržati u budućnosti.

Vučurević je izrazio zahvalnost EU na sredstvima koje je do sada uložila u projekte za razvoj ove lokalne zajednice, među kojima je izgradnja novog bazena od 2.000 metara kubnih vode, koji će omogućiti gradu nesmetano snabdijevanje svih gradskih zona.

"Očekujemo da ćemo i ubuduće imati dobru saradnju i podršku na realizaciji sličnih projekata koji će doprinijeti boljem životu građana", rekao je Vučurević.

Ukupna vrijednost radova na projektu vodosnabdijevanja i rekonstrukcije vodovodne mreže procijenjena je na više od šest miliona KM, od čega EU učestvuje sa 35 odsto sredstava.

U delegaciji sa Sorensenom bili su i ambasadori Hrvatske, Francuske, Austrije, Španije, Rumunije i Belgije u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije