Gradovi

Ekipa Orlovače osvojila "Selo veselo" (FOTO)

Ekipa Orlovače osvojila "Selo veselo" (FOTO)
Ekipa Orlovače osvojila "Selo veselo" (FOTO)

PRIJEDOR - Finalna kulturno-zabavna manifestacija "Selo veselo 2016", u okviru prijedorskog "Kulturnog ljeta", održana je u Rakelićima gdje su brojni posjetioci pratili nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu.

Najuspješnija je sinoć bila ekipa Orlovače, koja je pobijedila u bacanju kamena s ramena i trčanju u vrećama, druga je ekipa Miske Glave, najuspješnija u poljoprivrednom kvizu i nabacivanju obruča, treće mjesto zauzeli su Rakelići, pobjednici u navlačenju konopca, dok je četvrta ekipa Brezičana.

Priznanja i pobjednički pehar ekipama je uručio zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković, koji je podsjetio na veliki značaj ove manifestacije čiji je cilj oživljavanje i unapređenje društvenog života u selima.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su KUD "Saničani", folklorna sekcija "Orlovača", mažoretkinja Aleksandra Kutlača, pjesnikinja Radojka Aleksić Nešić, frulaš Branko Bilbija, izvorne grupe, narodni umjetnici i vokalni solisti.

Karavan "Selo veselo" i ove godine okupio je nekoliko stotina učesnika iz 16 prijedorskih sela i brojne gledaoce, po čemu je jedna od najmasovnijih manifestacija "Kulturnog ljeta".

Tromjesečni sadržaji ove manifestacije u gradu će biti okončani u petak, 26. avgusta, kada će u Ljetnoj bašti biti održano Veče foklora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije