Gradovi

Elektro-Hercegovina: Vučurević zloupotrijebio stanare boračke zgrade

Elektro-Hercegovina: Vučurević zloupotrijebio stanare boračke zgrade
Elektro-Hercegovina: Vučurević zloupotrijebio stanare boračke zgrade

TREBINJE - Uprava preduzeća "Elektro-Hercegovina" Trebinje smatra da je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević zloupotrijebio pojedine stanare boračke zgrade u Gorici u dnevnopolitičke svrhe, istupajući u javnost zajedno sa njima i osuđujući zamjenu mjernih uređaja, koju su u sklopu redovnih aktivnosti obavili radnici ovog preduzeća.

U "Elektro-Hercegovini" reakciju Vučurevića i pojedinih stanara zgrade ocjenjuju "krajnje tendencioznom i neprimjernom", poručujući da se ovo preduzeće nikada nije politički obračunavalo ni sa kim, pa da to neće činiti ni ovaj put.

"Mi smo opredjeljenja da svoje aktivnosti usmjeravamo na stručno i profesionalno obavljanje svoje djelatnosti, kao što smo to uvijek činili i kao što ćemo činiti i ubuduće", navodi se u saopštenju Uprave "Elektro-Hercegovine".

Oni ističu da im nije poznato iz kojih razloga su se pojedini stanari zgrade pobunili, s obzirom na to da njihova imovina i prava nisu bilo čim ugroženi, te da im posebno nije jasna reakcija Vučurevića koji je duže vrijeme bio član Nadzornog odbora ovog preduzeća i koji vrlo dobro zna šta znače aktivnosti na kontroli i zamjeni mjernih uredaja.

U saopštenju Uprave preduzeća se napominje da je zamjena mjernih uređaja u boračkoj zgradi izvršena u sklopu redovnih tehničkih aktivnosti preduzeća i sprovođenja jedinstvenog operativnog plana za smanjenje gubitaka električne energije.

Radi javnosti i svih potrošača, u ovom preduzeću ukazuju na činjenicu da su

mjerno-razvodni ormari i pripadajući mjerni uređaji u Boračkoj zgradi vlasništvo i osnovno sredstvo "Elektro-Hercegovine".

"To znači da je naše preduzeće radilo na svojoj imovini, odnosno sredstvima u svom vlasništvu", navodi se u saopštenju i dodaje da preduzeće nema obavezu obavještavati potrošače o ovim aktivnostima, nego ima obavezu da se potrošači blagovremeno obavijeste o prekidu u napajanju električnom energijom, što je i ovaj put učinjeno.

U "Elektro-Hercegovini" ističu da svaki mjerni uređaj ima svoj serijski broj i da se zna gdje je ugrađen, tako da nema mjesta bilo kakvoj zloupotrebi.

Uprava ovog preduzeća naglasila je da i svaki taj mjerni uređaj košta 149 KM, a ne 600 do 700 KM, kako je to izjavio Vučurević.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević ocijenio je juče na konferenciji za novinare da je zamjena mjernih uređaja bespotrebna aktivnost "Elektro-Hercegovine", te da to smatra "lopovlukom, nasiljem i nepoštenom radnjom".

Prisutni stanari zgrade na konferenciju su istakli da "neko mora za ovo dati opravdanje", te zatražili da se sve vrati u prvobitno stanje i da im se kaže ko je odgovoran za ovakvo ponašanje prema boračkoj kategoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije