Gradovi

Francuska među rijetkim velikim zemljama s kojima Prijedor nema saradnju

Francuska među rijetkim velikim zemljama s kojima Prijedor nema saradnju
Francuska među rijetkim velikim zemljama s kojima Prijedor nema saradnju

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da je Francuska jedna od rijetkih velikih zemalja s kojima grad Prijedor nije uspostavio nijedan oblik saradnje i da je cilj današnjeg razgovora sa francuskim ambasadorom u BiH Kler Bodoni otvaranje polja saradnje Prijedora sa francuskim gradovima, institucijama i privrednim subjektima.

"Molio sam ekselenciju da grad Prijedor i neko od francuskih investitora ili institucija dođu u priliku da sarađuju i da postignemo zadovoljavajuće rezultate u privredi, kulturi i turizmu", rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa Bodonijevom.

On je najavio da će francuski ambasador danas posjetiti i Agenciju za ekonomski razvoj grada Prijedora "PREDA-PD", gdje će se pobliže upoznati o mogućnostima i potrebama Prijedora u oblasti privrede.

"Na tome ćemo nastojati istrajati, da to bude nešto što će otvoriti put saradnji. Osim razgovora u gradskoj upravi, ambasadorka će imati razgovore sa Agencijom PREDA, jer želimo da ekonomiju stavimo na prvo mjesto", dodao je Pavić.

Bodonijeva je rekla da je na manifestaciji "Dani decentralizovane saradnje", koje je francuska Ambasada u BiH organizovala prošle godine u Sarajevu, slušala prezentaciju Agencije "PREDA-PD" o Prijedoru, da se tada zainteresovala za ovaj grad i da je htjela na licu mjesta da se uvjeri u to što je čula.

"Tada sam rekla da se sigurno može uspostaviti saradnja između Prijedora i Francuske i taj utisak se upravo danas i potvrdio", rekla je ona novinarima nakon razgovora sa predstavnicima lokalne vlasti.

Bodonijeva je navela da je u današnjem izlaganju gradonačelnika iznenađena dinamičnošću i idejama i da one sigurno otvaraju put ka saradnji.

"Osim tema koje je spomenuo gradonačelnik, razgovarali smo i o sportu, razvoju, zaštiti životne sredine i upravljanju vodama. Upoznala sam jako dinamičnu i otvorenu ekipu", navela je ona.

Prema njenim riječima, Francuska počinje raditi sa onima koje dobro upozna.

"Došla sam ovdje s nekoliko francuskih proizvoda koje ću uručiti gradonačelniku. Treba okusiti Francusku da bismo je bolje razumjeli", poručila je Bodonijeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije