Gradovi

Fudbalerke igrale za malu Ajlu iz Sanskog Mosta

Fudbalerke igrale za malu Ajlu iz Sanskog Mosta
Fudbalerke igrale za malu Ajlu iz Sanskog Mosta

SANSKI MOST - U sklopu humanitarne akcije, čiji je cilj prikupljanje novca za operaciju i liječenja djevojčice Ajle Kvrgić (7) iz Sanskog Mosta, danas je odigrana utakmica između ženskih fudbalskih timova Rudar iz Sanskog Mosta i Željezničar iz Bosanske Krupe.

U okviru ovog veoma posjećenog humanitarnog sportskog događaja prikupljeno je oko 1.800 maraka i ovaj novac je predat Džemalu Kvrgiću, ocu djevojčice koja je trenutno smještena u Kliničkom centru Koševo u Sarajevu.

Djevojčica je oboljela od aplastične anemije. Radi se o stanju kada koštana srž ne proizvodi dovoljno novih da zamijene stare krvne ćelije. Po Ajlinom tijelu su se počeli pojavljivati krvni podljevi i od tada njeni roditelji obilaze zdravstvene ustanove.

Ljekari u Sarajevu su konstatovali kako je za spas života male djevojčice potrebna operacija presađivanja koštane srži, koja se mora izvesti u inostranstvu, budući da domaći zdravstveni centri nemaju potrebne kapacitete za tako složen operativni zahvat.

Kvrgić je rekao da će njegova kćerka ubrzo otputovati na poznatu kliniku u italijanskom Trstu, gdje će biti utvrđen tok daljih zdravstvenih postupaka. Operacija je veoma skupa i košta oko 80.000 maraka. Roditelji djevojčice, oboje nezaposleni, nisu u mogućnosti obezbijediti toliko novca i zato mole sve dobre ljude da im pomognu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije