Gradovi

GRADIŠKA: Učenici dijele letke o bezbjednosti u saobraćaju

GRADIŠKA: Učenici dijele letke o bezbjednosti u saobraćaju
GRADIŠKA: Učenici dijele letke o bezbjednosti u saobraćaju

GRADIŠKA- Učenici Osnovne škole "Vasa Čubrilović" u Gradišci danas su, u okviru akcije "Škola je za nas, oprez je za vas", dijelili propagandne letke, na kojima su naznačeni savjeti za učenike i vozače o bezbjednom učešću u saobraćaju.

Član Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Gradiška Željko Bilbija rekao je da je cilj ove akcije da se vozačima skrene pažnja na početak školske godine s ciljem zaštite đaka u saobraćaju, posebno prvačića.

On je apelovao da vozači, osim poštovanja svih saobraćajnih ograničenja, budu oprezniji kada se vozilom kreću pored škola.

Bilbija je dodao da je prije početka školske godine obnovljena horizontalna saobraćajna signalizacija i da će u narednim danima biti zamjenjeni i oštećeni saobraćajni zanakovi pored škola.

Sekretar Auto-moto društva Gradiška Radovan Šljivić istakao je da je potrebno apelovati da vozači, roditelji i nastavnici preduzmu sve preventivne mjere da bi bezbjednost djece i njihova pripremljenost za kretanje u saobraćaju bili na visokom nivou.

On je naveo da je na sjednicama Savjeta za bezbjednost saobaraćaja Gradiška analizirano stanje bezbjednosti učenika u saobraćaju i dodao da u prethodnih pet godina u Gradišci nije bilo saobraćajnih nezgoda u kojima su teže stradali đaci.

"Dogodile su se samo dvije saobraćajne nezgode u kojima su đaci lakše povrijeđeni, ali treba i dalje raditi na tome da takvih pojava uopšte ne bude", naglasio je Šljivić.

Kampanja "Škola je za nas, oprez je za vas" će trajati ovog mjeseca. Akciju su organizovali Savjet za bezbjednost saobraćaja opštine Gradiška u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobaraćaja i Auto-moto savezom Republike Srpske, te Stanicom javne bezbjednosti Gradiška.

(Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije