Gradovi

Gastronomija i turizam Laktaša na sajmu u Novom Sadu

Gastronomija i turizam Laktaša na sajmu u Novom Sadu
Foto: N.N. | Gastronomija i turizam Laktaša na sajmu u Novom Sadu

NOVI SAD - U hali "Master" Novosadskog sajma u okviru 51. međunarodnog sajmu lova i ribolova, turizma, ekologije i sporta predstavila se opština Laktaši iz Republike Srpske u Bosni i Hercegovini.

"Mi smo ovde stavili najveći akcenat na banjski turizam", rekla je Svjetlana Pejašinović iz Turističke organizacije Laktaša i napomenula da, iako na malom geografskom području, ta opština ima čak dvije banje - Slatinu i Laktaše.

"Prva tri dana smo promovisali turističke resurse i banjsku ponudu. Odlučili smo da promovišemo i seoska domaćinstva, vinogradare, proizvođače rakija i sira”, rekla je Pejašinovićeva i posebno izdvojila sir trapist koji se proizvodi već 200 godina.

"Opština Laktaši i svi naši privrednici izlagači su prezadovoljni ovim sajmom, naglasila je "Svjetlana Pejašinović.

Monografija "Vjerski objekti nacionalnih manjina Republike Srpske" imala je, poslije promocije u Evropi i Kini, svoje 22. predstavljanje i na LORIST-u, upravo na štandu opštine Laktaši.

"U monografiji su predstavljena 34 objekta nacionalnih manjina koje žive u Srpskoj", rekao je Ljubiša Preradović, autor i idejni tvorac ovog djela.

"Publikacija je urađena na engleskom i srpskom jeziku, kao i na jezicima nacionalnih manjina”, istakao je Preradović i dodao da je na njenom kreiranju i izradi rađeno devet godina uz učešće četvoro autora, tri recezenta i dvadesetoro prevodilaca i lektora.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije