Gradovi

Grad Trebinje renovira stambene objekte majkama palih boraca

Grad Trebinje renovira stambene objekte majkama palih boraca
Foto: Ilustracija | Grad Trebinje renovira stambene objekte majkama palih boraca

TREBINJE - Trebinjska Gradska uprava prvi put pokreće program rekonstrukcije kuća majkama poginulih boraca, za šta će iz gradske kase biti izdvojeno najmanje 100.000 maraka.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je istakao da je već zaprimljeno dvadesetak zahtjeva majki kojima je neophodno renoviranje krova nad glavom.

"Ti zahtjevi se ovih dana obrađuju, komisije izlaze na teren, tako da ćemo nakon analize stanja odmah krenuti u realizaciju projekta", istakao je Petrović.

On naglašava da svaka majka koja je izgubila sina ima pravo na dostojanstven život i adekvatan krov nad glavom, pa će, bez obzira na ostale članove porodice, koliko god da ih ima, ostvariti i pomoć za rekonstrukciju kuće u kojoj živi.

"Bez obzira na to koliko ta majka ima kćeri ili sinova, tamo gdje ona trenutno živi - mora da živi u dostojnim uslovima za majku palog borca, za koje ćemo, ako i ne možemo sve u jednoj godini, barem u naredne tri godine obezbijediti dostojan krov nad glavom", istakao je Petrović.

On je pozvao sve majke palih boraca Trebinja da se za rekonstrukciju stambenog prostora jave u Gradsko odjeljenje za boračka pitanja ili u Boračku organizaciju Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije