Gradovi

Grad dobio kredit, račun bolnice još blokiran

Grad dobio kredit, račun bolnice još blokiran
Foto: Ilustracija | Grad dobio kredit, račun bolnice još blokiran

DOBOJ - Kreditna sredstva u iznosu od šest miliona KM, koja je Gradska uprava Doboj očekivala da bi njima ispunila svoje obećanje i izmirila bolnički dug za vodu, u četvrtak su pristigla u gradsku kasu, ali račun bolnice "Sveti apostol Luka" još nije odlokiran, jer novac nije uplaćen "Vodovodu".

"Kasa im je puna i zaista ne vidim nijedan razlog da se ne izmiri obaveza koju su preuzeli svojom skupštinskom odlukom da dug dobojske bolnice uplate 'Vodovodu'. Mislim da je krajnje vrijeme da se prekine ovo mučenje, od kojeg i zdravstveni radnici, a najviše građani dobojske regije imaju štetu", izjavio je dr Milorad Živković, direktor dobojske bolnice "Sveti apostol Luka".

Zašto iz gradske kase novac od pristiglog kredita nije prebačen na račun "Vodovoda" kako bi prestala blokada računa bolnice, nismo uspjeli saznati u Gradskoj upravi, ali, navodno, novac bi umjesto u "Vodovodu" mogao da završi u "Gradskoj toplani", jer grad treba da izmiri neke obaveze i prema ovom preduzeću.

Prije nego što su kreditna sredstva legla, u Banjaluci je održan sastanak Dragana Bogdanića, ministra zdravlja i socijalne zaštite RS, i Uprave bolnice.

"Meni je kao čovjeku zasmetalo zašto je gradska administracija preuzela obaveze, a onda nije našla način da te svoje obaveze ispuni, i mi smo samo izgubili dva mjeseca u traženju i nalaženju rješenja", izjavio je Bogdanić.

Dok se čeka deblokada bolničkog računa, u ovoj zdravstvenoj ustanovi su na izmaku zalihe lijekova i potrošnog materijala, pa se na Internom odjeljenju suočavaju sa nedostatkom lijekova koji se daju u slučajevima akutnog infarkta, kao i pacijentima koji se upućuju u banjalučke zdravstvene centre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije