Gradovi

Grad renovira stambene objekte majkama poginulih boraca

Grad renovira stambene objekte majkama poginulih boraca
Foto: N.N. | Grad renovira stambene objekte majkama poginulih boraca
Srna

TREBINJE - Grad Trebinje finansiraće renoviranje stambenih objekata majkama poginulih boraca Vojske Republike Srpske /VRS/, potvrdio je Srni gradonačelnik Luka Petrović.

On je istakao da su već zaprimili 30 zahtjeva majki poginulih boraca i da će iz gradskog budžeta, prema procjenama, za ovu namjenu biti izdvojeno oko 100.000 KM.

"Nakon što se zahtjevi obrade i komisija završi svoj dio posla, odmah ćemo krenuti u realizaciju ovog programa i sanirati najkritičnije objekte", naveo je Petrović.

Petrović je rekao da svaka majka koja je izgubila dijete u odbrambeno-otadžbinskom ratu ima pravo na dostojanstven život i adekvatan krov nad glavom, zbog čega će, bez obzira na ostale članove porodice, svi zahtjevi biti obrađeni i realizovani u skladu sa situacijom zatečenom na terenu.

"Bez obzira na to koliko majka poginulog borca ima djece, mora da živi u dostojnim uslovima i zato smo pokrenuli ovaj program", pojasnio je Petrović.

Majke poginulih boraca zahtjev za rekonstrukcijom stambenih objekata u kojima žive mogu da podnesu Odjeljenju za boračko-invalidska pitanja ili gradskoj organizaciji Boračke organizacije Republike Srpske.

Uz ovaj program, grad Trebinje pokrenuo je i program jednokratne novčane pomoći za više od 300 nezaposlenih demobilisanih boraca prve, druge i treće kategorije. Za ovaj program iz budžeta grada obezbijeđeno je više od 57.000 KM.

Iznos naknada za borce prve kategorije je 200 KM, druge 150 KM i treće kategorije 100 KM.

Ove godine odluka je izmijenjena i proširena na stanovnike opštine Ravno, koji su bili pripadnici Trebinjske brigade VRS.

Grad Trebinje je uveo još jedan program pomoći boračkim kategorijama, putem koga će suprugama umrlih boraca biti obezbijeđen godišnji novčani dodatak.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije