Gradovi

Gradi se moderno banjsko lječilište na lokalitetu banje Sanska ilidža

Gradi se moderno banjsko lječilište  na lokalitetu banje Sanska ilidža
Foto: Ilustracija | Gradi se moderno banjsko lječilište na lokalitetu banje Sanska ilidža

SANSKI MOST - Na lokalitetu banje Sanska ilidža, koja je udaljena dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, nakon okončanja ovogodišnje turističke sezone započeće realizacija druge faze izgradnje budućeg modernog banjskog lječilišnog kompleksa.


U sklopu ove faze radova, prema riječima vlasnika ovog kompleksa Aziza Mujdžića, predviđeno je natkrivanje vanjskog bazena, koji će, je istakao, u funkciji biti već iduće zime.

"Sem toga, obavljamo završne radove vezane za izgradnju smještajnih kapaciteta u kojima će se nalaziti 33 sobe i apartmana s ukupno sedamdeset kreveta. U objektu će biti smješteni i sadržaji za fizijatrijsko liječenje i rehabilitaciju. Također, plan je da uredimo okolno područje, izgradimo rekreativne sadržaje i staze za šetanje", istakao je Mujdžić.

Ističe kako će realizacija ovog projekta omogućiti preduzeću "Sanska ilidža" rad tokom cijele godine, s obzirom na to da je u proteklim godinama poslovanje bilo ograničeno samo na ljetnu sezonu. Mujdžić kaže kako je planirano da budući moderni banjsko-lječilišni  kompleks bude završen do 2018. godine, a u njega će biti ukupno uloženo oko pet miliona maraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije