Gradovi

Gradiška: Azbest sa krova škole otjerao đake kućama

Gradiška: Azbest sa krova škole otjerao đake kućama
Gradiška: Azbest sa krova škole otjerao đake kućama

GRADIŠKA - Savjet roditelja Osnovne škole "Danilo Borković" u Gradišci donio je odluku da se zbog moguće nedozvoljene koncentracije azbestnih mikrovlakana u vazduhu kod škole obustavi nastava dok se mjerenjem ne utvrdi količina ove materije.

U odluci Savjeta roditelja sa jučerašnje vanredne sjednice navodi se da su radnici koji obavljaju radove na rekonstrukciji škole nesavjesno i nestručno skidali krov.

"Krovni pokrivač na školi `Danilo Borković` star je 38 godina i sadrži azbestna vlakna koja su kancerogena i za njegovo skidanje postoji Zakonom propisana procedura", navodi se u odluci Savjet roditelja, koji je pozvao roditelje da djecu danas ne šalju u školu.

Direktor škole Zoran Miljević potvrdio je Srni da su na nastavu u prvu smjenu došla 72 učenika i dodao da je zbog novonastale situacije odmah uputio zahtjev Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, kao i izvođaču radova, od kojih je zatražio da mu dostave rok do kojeg bi radovi na školi trebalo da budu završeni.

Prema njegovim riječima, nakon toga biće upućen zahtjev i Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske da se obustavi nastava dok radovi ne budu završeni.

Rekonstrukcija Osnovne škole "Danilo Borković", koju pohađa oko 780 čenika, počela je u septembru, a radovi koji se relizuju u okviru projekta "Energetska efikasnost" koštaće oko 580.00 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije