Gradovi

Građani Sarajeva rizikuju život i pretrčavaju saobraćajnicu

Građani Sarajeva rizikuju život i pretrčavaju saobraćajnicu
Građani Sarajeva rizikuju život i pretrčavaju saobraćajnicu

SARAJEVO -Početkom oktobra je svečano otvoren pothodnik na Stupskoj petlji koji je imao za cilj da obezbijedi sigurnost za sve građane koji su bili izloženi riziku zbog prometne saobraćajnice.

Iako je pothodnik napravljen isključivo za građane, oni očigledno nisu dovoljno osviješteni o važnosti ovog projekta za njihovu bezbjednost, pa se svakodnevno mogu zabilježiti pretrčavanja na glavnoj saobraćajnici.

Osim što je zakonom kažnjiv prelazak mimo pješačkog prelaza, ovaj prekršaj može imati i kobne posljedice, jer tom saobraćajnicom prođe oko 60.000 automobila dnevno, piše Klix.

Zbog trenutka nepažnje i nesavjesnog ponašanja neodgovornih građana koji rizikuju svoj život i daju loš primjer ostalima, pitanje je vremena kada će se desiti saobraćajna nesreća.

Podsjećamo da je pothodnik namijenjen svim građanima, dužine je 78 metara i ima osam pokretnih traka koje olakšavaju kretanje invalidnim osobama. Ubrzo bi trebao biti postavljen i videonadzor u pothodniku, što će povećati sigurnost građana koji ga koriste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije