Gradovi

Gradonačelnik na ručku u javnoj kuhinji

Gradonačelnik na ručku u javnoj kuhinji
Gradonačelnik na ručku u javnoj kuhinji

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić obišao je danas prostorije Dnevnog centra i javne kuhinje u LJubiji koja je u septembru otvorila vrata za 22 korisnika.

Pavić je, osim razgovora sa korisnicima ovog dnevnog centra, imao priliku da se i sam uvjeri kvalitet hrane koja im je danas bila servirana, a na meniju je bio pasulj sa kobasicom.

On je tom prilikom istakao da je LJubija nekada bila jedno od razvijenijih mjesta nekadašnje opštine Prijedor, dok je u njoj poslovao Rudnik željezne rude "LJubija".

"Prestankom rada ovog nekadašnjeg giganta i preseljenjem stanovništva ovdje smo dobili jedan izuzetno siromašan sloj koji je tražio od svih subjekata da se naprave sadržaji koji će pomoći njihov opstanak", rekao je Pavić.

On je dodao da je, zahvaljujući Mjesnoj zajednici LJubija, Centru za socijalni rad i Agenciji lokalne demokratije, te Domu zdravlja kao i gradskoj upravi, ostvaren prvi korak.

"Otvoren je Dnevni centar da bi bio na usluzi najugroženijima u ovom dijelu grada. Nastojaćemo da proširimo kapacitete i do 60 korisnika, mada je nama krajnji cilj da se ponovo otvori rudnik, da se ljudi zaposle i da žive od svog rada, a dok se to ne desi moraćemo na ovaj način pomagati našim građanima", rekao je Pavić.

Javna kuhinja je za korisnike otvorena svaki radni dan u sedmici, dok nedjeljom dobijaju suvi obrok.

Centar je adaptiran i uređen u okviru projekta Udruženja "Program Prijedor" u koji je italijanska pokrajina Trentino uložila oko 15.000 evra, a grad Prijedor, osim dodjele prostora, snosi i troškove režija.

U jedinstvenom prostoru ambulante Doma zdravlja sada se, uz dva tima porodične medicine, nalazi kancelarija Matične službe i prostorije Udruženja žena "Rudarka". /kraj/st/dad/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije