Gradovi

Gradska čistoća dala otkaz dvojici odbornika

Gradska čistoća dala otkaz dvojici odbornika
Gradska čistoća dala otkaz dvojici odbornika

BRATUNAC - Direktor Komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" iz Bratunca Aleksandar Zekić otpustio je danas iz radnog odnosa administrativne radnike Biljanu Jovičić i Branislava Trišića zbog, kako je rekao, teže povrede radne discipline. Zekić je potvrdio novinarima da je donio tu odluku.

"Jovičićeva je odbila moj zahtjev da pređe u drugu kancelariju rekavši mi da je ne može niko ukloniti s tog radnog mjesta. Tada se pojavio Trišić i oboje su me vrijeđali, što su nastavili i drugi dan", rekao je Zekić, koji tvrdi da mu ovo dvoje radnika "duže vrijeme prave probleme".


Trišić i Jovičićeva, koji su i odbornici u bratunačkom parlamentu, izjavili su da još nisu dobili rješenja o otkazu i da su o tome samo usmeno obaviješteni.

Oni su odbacili tvrdnje Zekića o razlozima otkaza, rekavši da su njihovi ozbiljniji problemi s direktorom počeli poslije posljednje sjednice Skupštine opštine.

"Problemi s direktorom nastali su kada sam počeo da ukazujem na propuste u njegovom radu, a kulminirali su zbog toga što na sjednici Skupštine opštine nisam postupio po njegovoj preporuci i nisam glasao za smjenu direktora Doma kulture", kaže Trišić.

On pojašnjava da je Zekić namjeravao da na mjesto direktora Doma kulture dođe član njegove političke partije, odnosno Saveza za demokratsku Srpsku.

Trišić ističe da je on, prije otkaza, dobio rješenje o suspenziji s posla na mjesec dana, te da se sve to dešavalo dok je bio na bolovanju.

"Direktor je tražio od mene i da napustim stranku Ujedinjena Srpska i da budem član njegove političke partije", tvrdi Trišić i poručuje da će svoja prava tražiti putem suda.

Iste razloge o neslaganju s direktorom navela je i Jovičićeva, koja je rekla da joj je Zekić poslije posljednje sjednice Skupštine opštine prijetio otkazom i degradacijom sa radnog mjesta tehničkog sekretara.

"Otpuštena sam s posla isključivo zbog političkih razloga. Nisam ništa uradila čime bih povrijedila radnu disciplinu", rekla je Jovičićeva, koja je najavila tužbu protiv direktora.

Zekić je odbacio navode Trišića i Jovičićeve, koji kako kaže, otkaze koriste za medijsku podršku u svojoj predizbornoj kampanji.

Branislav Trišić i Biljana Jovičić izabrani su na posljednjim izborima sa odborničke liste bratunačkog SNSD-a. Oni su u međuvremenu napustili odbornički klub te stranke i prešli u Ujedinjenu Srpsku.

Zekić je izabran za direktora "Gradske čistoće" kao kadar SzDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije