Gradovi

Gradski budžet treba da dijeli skupština

Gradski budžet treba da dijeli skupština
Gradski budžet treba da dijeli skupština

BIJELJINA - Odbornici SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina zahtijevaju da se o raspodjeli 1,4 miliona KM za sport iz gradskog budžeta odlučuje u lokalnom parlamentu, a ne u kabinetu gradonačelnika, rekao je odbornik Slobodan Petrić.

Prema njegovim riječima, odbornici odlučuju o raspodjeli mnogo manje gradskog novca za Agrarni fond i neophodno je da se isti princip primjeni i na ogromna izdvajanja usmjerena u sport.

Petrić je ukazao na brojne nelogičnosti pri raspodjeli miliona maraka za sportske klubove u Bijeljini, uz ocjenu da se vlast okupljena oko SDS-a pri odlučivanju rukovodi politikom i da se ne zna gdje novac građana i poreskih obveznika završava.

On je kritikovao skupštinsku većinu da ne uvažava konstruktivne prijedloge opozicije, ali ni zahtjeve koalicionih partnera kao što je PDP, čiji je zahtjev da se o izdvajanjima za sport odlučuje u skupštinskim klupama juče odbijen.

Na konferenciji za novinare u Gradskom odboru SNSD-a Petrić je upozorio da će odluke gradske vlasti i skupštinske većine od Bijeljine napraviti "sivu zonu", kritikujući posljednje povećanje cijena parkinga i naknade za neizgrađena parking mjesta.

On je naglasio da građani Semberije, nakon najskuplje vode u regionu i najviših komunalnih naknada u Republici, sada plaćaju i najskuplje parkiranje, što će dovesti do toga da grad ostane bez zelenila i igrališta za djecu, ali i bez parking mjesta.

Najviše primjedbi Gradski odbor SNSD Bijeljina uputio je na izdvajanja u Agrarni fond, gdje je umjesto tri miliona KM obećanih na prošlim izborima ostalo za raspodjelu poljoprivrednicima manje od milion KM.

Predsjednik stranačkog Odbora za poljoprivredu u Bijeljini Zoran Maletić rekao je da od 1,2 miliona iz Agrarnog fonda čak 350 000 KM bude potrošeno na edukacije i posjete sajmovima i nikada ne stigne do njiva.

Maletić je rekao da neophodnu dugoročnu podršku poljoprivrednicima Semberije obezbjeđuje Vlada Republike Srpske čija su godišnja ulaganja u podsticaje 60 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije