Gradovi

Grujičić poziva odbornike na dogovor i saradnju

Grujičić poziva odbornike na dogovor i saradnju
Grujičić poziva odbornike na dogovor i saradnju

SREBRENICA - Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić pozvao je lokalne stranačke lidere da se dogovore i formiraju skupštinsku većinu kako bi bilo izabrano rukovodstvo i radna tijela na sutrašnjem nastavku konstitutivne sjednice Skupštine opštine Srebrenica, koja je prekinuta 1. decembra.

Grujičić je izjavio Srni da on želi da bude načelnik svih građana ove opštine i da poziva odbornike da se formira skupštinska većina od odbornika iz oba naroda koji ovdje žive i izaberu predstavnici i srpskog i bošnjačkog naroda u rukovodstvo Skupštine opštine kao i za načelnike opštinskih odjeljenja.

"Zajedničkim radom i saradnjom, uz poštovanje zakona, moramo dogovorima i konsenzusom rješavati sva pitanja, pa i ona oko kojih imamo potpuno različita mišljenja. Treba da svi pokažemo strpljenje, uvažavanje i tolerantnost da ne dolazi do nametanja nekih odluka i diskriminacije u bilo kom smislu", istakao je Grujičić.

On je poručio da želi da sarađuje sa kompletnim sazivom Skupštine opštine bez obzira ko je vlast, a ko u opoziciji, jer svi odbornici imaju pravo da iznesu svoja mišljenja, zahtjeve i stavove.

Grujičić je pozvao odbornike da sutra završe konstitutivnu sjednicu Skupštine opštine i izaberu predsjednika i potpredsjednika, kao i zamjenika načelnika opštine, te skupštinska radna tijela i vršioce dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja kako bi se krenulo sa redovnim radom i izvršavanjem zadataka i obaveza koje su im građani povjerili na izborima.

"Želim da zajedničkim radom i dijalogom uz puno uvažavanje svih, rješavamo sva pitanja i tako svojim radom dajemo primjer za pomirenje građana, ali i stvaramo uslove za bolji život u ovoj lokalnoj zajednici", pojasnio je Grujičić.

On je ocijenio da je potrebno da nakon konstituisanja opštinske vlasti Skupština opštine počne rad ubrzanom dinamikom radi usvajanja rebalansa budžeta za ovu godinu, izmirenja nekih preuzetih obaveza i početka realizacije određenih projekata za koje su se stekli uslovi.

"Potrebno je usaglasiti nacrt budžeta za iduću godinu te programe rada Skupštine i načelnika opštine za iduću godinu i još mnoštvo obaveza je pred novoizabranom vlašću", naglasio je Grujičić.

Prema njegovim riječima, period zime se mora iskoristiti za obavljanje priprema i ostvarivanje saradnje sa što većim brojem zainteresovanih partnera kako bi se stvarao povoljan ambijent da se na proljeće krene u realizaciju nekih konkretnih projekata koji će doprinijeti poboljšanju stanja i stvaranju ambijenta za ekonomski razvoj opštine i otvranje novih radnih mjesta.

"Zapošljavanje i privredni razvoj su prioritet u budućem radu jer to treba da dovede do poboljšanja uslova života i standarda stanovnika, posvećenosti građana poslu i obavezama, ali i do bolje klime za život, većeg stepena razumijevanja među građanima i okretanje budućnosti, do širenja obima poslovne saradnje i smanjenja nepovjerenja među pripadnicima različitih naroda u ovom mjestu", zaključio je Grujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije