Gradovi

Hajrudin Havić: Gradu je potreban pošten čovjek

Hajrudin Havić: Gradu je potreban pošten čovjek
Hajrudin Havić: Gradu je potreban pošten čovjek

Hajrudin Havić, kandidat SDP-a za gradonačelnika Bihaća, po mnogim ocjenama uz Hadisa Jusića (SDA) i Šuhreta Fazlića (GS) najozbiljniji pretendent za nasljednika Emdžada Galijaševića, smatra da gradu na Uni prevashodno treba pošten gradonačelnik.

"Ljudima ne treba davati lažnu nadu, treba im iznijeti činjenice, treba im reći kakvo je stvarno stanje i vidjeti šta se može odraditi zajedničkim snagama", kaže Havić.

NN: Zašto bi građani Bihaća trebalo da glasaju za Vas, a ne za Vaše protukandidate?

Havić: Mislim da je konačno došlo vrijeme da je gradu Bihaću potrebniji pošten čovjek nego "sposoban političar". Vjerujem da imam dovoljno iskustva, najprije sa 14 godina radnog iskustva u Hitnoj pomoći, mislim da sam pokazao građanima da sam sposoban i voljan učiniti puno za ovaj grad i ove ljude. A onda sam vodio i bolnicu četiri godine i pokazao da mogu rukovoditi velikim kolektivom. I siguran sam da Gradsku upravu ne bi bio problem voditi s iskustvom koje ja imam.

NN: Šta najviše zamjerate ranijim gradonačelnicima?

Havić: Najviše zamjeram to što su obećavali ono što objektivno nisu mogli da ispune. Ljudima ne treba davati lažnu nadu, treba im iznijeti činjenice, treba im reći kakvo je stvarno stanje i vidjeti šta se može odraditi zajedničkim snagama. Evo, recimo, zadnjem gradonačelniku (Emdžad Galijašević) zamjeram što nije vodio transparentnu politiku, što je obećao da će raditi u interesu građana i grada Bihaća, međutim, evo, ovo što danas imamo u samom središtu grada, gdje se gradi i narušava sve što čini stari dio Bihaća, u principu je odradio sam, bez znanja građana ili da je nekoga upitao za mišljenje.

NN: Ukoliko postanete gradonačelnik, šta će biti prvi prioritet u Vašem radu i možete li njihovo ispunjenje nečim garantirati?

Havić: Gledajte, ja mogu da obećam samo dvije stvari. Jedna je da Bihać više nikada neće biti u crnim hronikama zbog gradonačelnika i zbog ovih stvari koje se dešavaju u našem gradu. A druga stvar, mogu obećati da više ništa neće biti građeno u Bihaću a da se ne pita sugrađane šta misle u tome. Ono što planiram uraditi u samoj Gradskoj upravo je najprije snimanje stanja, da vidimo u kakvoj je dubiozi Gradska uprava. Jer one informacije koje imamo govore o nekih poznatih 35 miliona KM minusa.

NN: Šta je urgentno što treba uraditi u Bihaću kako bi građanima bio poboljšan kvalitet života?

Havić: Na to je zaista teško odgovoriti. Treba upitati naše sugrađane šta je njima prioritet, postoji puno prioriteta i puno ljudi kao prioritete vide različite stvari. Tražio bih od naših sugrađana da sami delegiraju ono što im je prioritet i po tim prioritetima bih radio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije