Gradovi

Hajrudinovići uskoro dobijaju novi dom

Hajrudinovići uskoro dobijaju novi dom
Hajrudinovići uskoro dobijaju novi dom

BOSANSKA KRUPA - Humanitarna akcija izgradnje nove kuće za porodicu Hajrudinović u Bosanskoj Otoci, općina Bosanska Krupa, ušla je u završnu fazu, a ovih dana odvijaju se radovi vezani za izgradnju krova i uređenje unutrašnjosti objekta.

Bračni par Hajrudin i Remzija Hajrudinović, skupa sa odraslim sinom i kćerkom, inače osobama s posebnim potrebama, već godinama žive u neuslovnom pomoćnom objektu od svega desetak kvadrata.

Stara kuća, u kojoj su ranije stanovali, neuslovna je za život nakon što se u njoj urušio strop, a članovi porodice samo pukom srećom ostali su neozlijeđeni.

Ovaj bračni par već je u poodmaklim godinama, a Hajrudin je već dugo zbog teške bolesti nepokretan i prikovan za krevet. O sva tri člana porodice brine se njegova supruga, a jedini izvor primanja za sve njih je skromna socijalna pomoć koju dobijaju svaki mjesec.

Porodica živi u izuzetno teškim uslovima, a objekat u kojem borave, sem što je prostorno mali, nema vodosnabdijevanje niti sanitarni čvor.

Prije nekoliko mjeseci prijatelji i komšije ove porodice pokrenuli su humanitarnu akciju koju su pomogle i lokalne vlasti. U kratkom periodu prikupljeni su značajna novčana sredstva i građevinski materijal te su organizovane dobrovoljne radne akcije na izgradnji kuće. Prema riječima Hilmije Dizdarevića, jednog od organizatora akcije, objekat bi trebalo da bude useljiv do početka juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije