Gradovi

Hiljadu najuticajnijih žena dolazi u Tuzlu

Hiljadu najuticajnijih žena dolazi u Tuzlu
Foto: N.N. | Hiljadu najuticajnijih žena dolazi u Tuzlu

TUZLA - Prvi međunarodni "Festival savremene žene" u Tuzli okupit će oko hiljadu najuticajnijih žena iz oblasti politike, diplomatije, biznisa, marketinga, nauke, umjetnosti, mode, zdravstva, sporta, medija...

Festival će biti održan od 19. do 22. aprila 2018, a cilj je osnaživanje žena kroz povezivanje najuspješnijih iz svih sfera života.

Više od 60 najuspješnijih žena, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, SAD, Australije, Velike Britanije, Indije i Austrije, potvrdilo je učešće. Projekat osnaživanja i povezivanja žena započet je još prije dvije godine izborom "Super žene" sa područja Tuzlanskog kantona i pokretanjem portala ženski.ba.

"Festival je sublimacija svih naših iskustvenih, organizacionih i praktičnih stvari koje smo radili do sada. Cilj nam je da se žene prepoznaju, umreže, stvore nove vrijednosti i da razbijemo postavljene granice", rekao je Zlatko Berbić, direktor ovog festivala.

Organizatori očekuju i političarke, a dolazak je potvrdila i Tanja Fajon, poslanica u Evropskom parlamentu, te Zorana Mihajlović, ministrica u Vladi Republike Srbije. Poziv je upućen i predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović.

"Mislim da je vrijeme da počnemo pričati neke pozitivne priče. Nećemo pričati o problemima, već o rješenjima. Pričamo o tome kako su žene uspjele i postigle to što jesu, uprkos svemu. Na taj način želimo inspirisati mlade žene da preuzmu svoju sudbinu u svoje ruke", smatra Edina Selesković, predsjednica ovog festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije