Gradovi

Humanitarna akcija za operaciju Vuka Stanića iz Doboja

Humanitarna akcija za operaciju Vuka Stanića iz Doboja
Humanitarna akcija za operaciju Vuka Stanića iz Doboja

DOBOJ - U Gradskom parku u Doboju danas je organizovana humanitarna akcija prodaje kolača, a sredstva su namijenjena za liječenje petogodišnjeg Vuka Stanića koji boluje od cerebralne paralize i za čiju operaciju u SAD treba obezbijediti oko 60.000 dolara.

Milena Stanić, Vukova majka, rekla je da operacija treba da bude izvedena u Sent Luisu, da je od ljekara dobila potvrdu da će zahvatom dorzale rizotomije doći do poboljšanja kod djeteta sa mogućnošću da samostalno hoda, ali ukoliko se nerv ubrzo ne odstrani postoji velika vjerovatnoća da završi u invalidskim kolicima.

Operacija je zakazana za 29. novembar. Troškove u iznosu od 59.136 američkih dolara, koji obuhvataju operaciju i tri sedmice postoperativnog perioda, treba uplatiti na račun klinike 30 dana prije prvog pregleda.

Stanić navodi da iznos ne obuhvata troškove dvomjesečne rehabilitacije koja je preporučena od ljekara kao i troškove boravka roditelja.

Predsjednik Udruženja za djecu sa posebnim potrebama Doboj Sanja Živković rekla je da će Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske priznati i refundirati oko 30 odsto troškova dok će se ostatak sredstava prikupiti humanitarnim radom i humanitarnim brojem koji će biti aktiviran od septembra.

Današnjoj humanitarnoj akciji, osim ljudi dobre volje, pridružio se i dobojski odbor Socijalističke partije, koji je Vukovoj majci uručio simboličnu novčanu pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije