Gradovi

Humanitarna izložba učenika Srednjoškolskog centra

Humanitarna izložba učenika Srednjoškolskog centra
Humanitarna izložba učenika Srednjoškolskog centra

BRATUNAC - U Bratuncu je danas, na gradskom trgu, održana humanitarna izložba radova učenika Srednjoškolskog centra, a sav novac od prodaje radova biće uplaćen u humanitarni fond za operaciju jednoipogodišnjeg Nenada Jokića iz bratunačkog sela Polom, koji je rođen bez jednjaka.

Ovom izložbom nastavljena je kulturno-sportska manifestacija "Đurđevdanski dani", koja se u Bratuncu tradicionalno organizuje povodom Đurđevdana - krsne slave ove opštine.

"Na časovima praktične nastave izradili smo različite vrste stalaka za cvijeće i vino, cjediljki za jabuke i čvarke, roštilj, spravu za bušenje zemlje za zasađivanje voća i druge korisne predmete od kojih je većina danas prodata, i prihod ćemo darovati za operaciju djeteta", rekao je učenik trećeg razreda Adis Hasanović.

Osim izložbe, danas je organizovan kros za bratunačke osnovce, a okviru manifestacije "Đurđevdanski dani" predviđena je likovna kolonija i drugi sadržaji u vezi sa stvaralaštvom bratunačkih đaka i djece iz Obdaništa "Radost".

Ovo je šestodnevna, 14. manifestacija, koja će biti završena na Đurđevdan - 6. maja obilježavanjem krsne slave opštine, kada će u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice biti obavljeno lomljenje slavskog kolača. 

Organizator je Narodna biblioteka, a pokrovitelj opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije