Gradovi

Humanitarna pomoć za 10 porodica poginulih Srba

Humanitarna pomoć za 10 porodica poginulih Srba
Humanitarna pomoć za 10 porodica poginulih Srba

BRATUNAC - Predstavnici Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Bratunca posjetili su, povodom vaskršnjih praznika, 10 porodica poginulih Srba, kojima su uručili skromnu pomoć u novcu i robi.

Predsjednik ove organizacije Radojka Filipović izjavila je Srni da je riječ o tradicionalnoj humanitarnoj akciji koju godinama organizuju povodom pravoslavnog Božića i Vaskrsa.

"Humanitarni fond pri organizaciji formirali smo prije sedam godina. Zahvaljujući solidarnosti većine naših članova koji od svojih primanja izdvajaju mjesečno po jednu KM, kao i donatorima kojih je nažalost sve manje, uspijevamo da obezbijedimo skromnu pomoć za tridesetak porodica, koje posjećujemo povodom božićnih i vaskršnjih praznika", rekla je Filipovićeva.

Ona je navela da su ovogodišnjom vaskršnjom akcijom obuhvaćeni stari i bolesni članovi porodica poginulih u gradskim naseljima i selima Bjelovac, Kravica, Ježeštica i Zagoni.

"Želimo da otvorimo vrata starih i nemoćnih osoba jer je to znak naše pažnje i brige za te porodice. To im je, kažu, mnogo važnije od pomoći koju im pri tome donosimo", istakla je Filipovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije