Gradovi

I dalje na snazi privremeno finansiranje

I dalje na snazi privremeno finansiranje
I dalje na snazi privremeno finansiranje

KOTOR VAROŠ - Skupština opštine Kotor Varoš danas je donijela odluku o privremenom finansiranju opštine za period od 1. do 31. marta 2015. godine u iznosu od 496.244 KM.

Od ovog iznosa, 404.244 KM raspoređuje se na redovne troškove u skladu sa troškovima za mart 2014. godine, a iznos od 92.000 KM raspoređuje se na uplatu PDV-a prema ugovoru o projektu rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže.

Odbornici su usvojili plan rada Javne ustanove "Centar za socijalni rad" za 2014. godinu, kao i Javne ustanove "Centar za kulturu, sport i informisanje", uz zaključak da u što skorijem roku budu izmirena dugovanja ove ustanove preme "Elektrodistribuciji" u iznosu od 8.500 KM /glavnica/, čime bi se izbjeglo plaćanje 12.500 KM kamata.

Usvojen je i zaključak da "Centar za kulturu, sport i informisanje" bude nosilac svih kulturnih i sportskih manifestacija na području opštine.

Odbornici su usvojili zaključak da u izvještaj o održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva sa finansijskim pokazateljima za 2014. godinu budu uvršteni podaci o utrošenim sredstvima za održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva pojedinačno za svaki putni pravac i za svaku mjesnu zajednicu.

Savjeti mjesnih zajednica dužni su u roku od deset dana dostave Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove listu prioriteta za održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva za područje svoje mjesne zajednice. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije