Gradovi

I dalje na snazi privremeno finansiranje

I dalje na snazi privremeno finansiranje
I dalje na snazi privremeno finansiranje

KOTOR VAROŠ - Skupština opštine Kotor Varoš danas je na posebnoj sjednici jednoglasno usvojila odluku kojom se utvrđuje obim prihoda i rashoda za privremeno finansiranje za ovaj mjesec.

Sredstva za privremeno finansiranje utvrđuju se u iznosu od 350.000 KM, što je za 80.000 KM manje u odnosu na isti period prošle godine, uz napomenu da budžetski korisnici ne mogu počinjati kapitalna ulaganja i nove aktivnosti dok ne stupi na snagu odluka o usvajanju budžeta za 2015. godinu.

Odluka o smanjenju sredstava najviše ide na štetu pojedinih potrošača i građana opštine, koji su uskraćeni za socijalna davanja. 

Usvojena je i odluka o učešću opštine Kotor Varoš u realizaciji projekta "Jačanje poljoprivredne proizvodnje kroz aktivnosti stvaranja lanca vrijednosti u proizvodnji malina u opštini Kotor Varoš" u iznosu 20.000 KM.

Na prijedlog kluba odbornika SDS-a i PDP-a, većinom glasova usvojen je zaključak kojim se zadužuje imenovani predstavnik kapitala opštine Kotor Varoš u skupštini akcionara KP "Bobas" da od nadzornog odbora traži odlaganje 5. vanredne sjednice skupštine akcionara "Bobasa", zakazane za 15. april, iz razloga što je dnevnim redom predviđeno donošenje odluke o povećanju naknade članovima nadzornog odbora po prijedlogu predstavnika većinskog kapitala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije