Gradovi

I dalje traje borba sa klizištem u Mlinaricama, apel građanima da pomognu

I dalje traje borba sa klizištem u Mlinaricama, apel građanima da pomognu
Foto: Čitalac: Ibrahim Dizdarević Ibro | I dalje traje borba sa klizištem u Mlinaricama, apel građanima da pomognu

KOZARSKA DUBICA - Vanredno stanje u mjestu Mlinarice još uvijek je na snazi, gdje Sava prijeti da se izlije nakon odrona dijela nasipa čija se sanacija odvija otežano zbog nepristupačnog terena.

Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić apelovao je na svo radno sposobno stanovništvo te opštine, naročito sa područja dubičke ravni, da pomogne u odbrani od poplave na ovom lokalitetu.

Zbog nepristupačnosti terena krupna mehanizacija ne može prići oštećenom dijelu nasipa, a građanima koji su od sinoć na terenu treba pomoć i zamjena, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica, kojim predsjedava Reljić. 

Šef Odsjeka Civilne zaštite Kozarska Dubica Đuro Trubarac rekao je za RTRS da problem pravi nepristupačan teren, te da rad otežavaju i nove snježne padavine.

"Oko 100 pripadnika Civilne zaštite, vatrogasaca i građana od sinoć radi na odbrani ovog područja i izradi pristupnog puta. Nasip nije pukao. Tlo je raskvašeno, Sava je u opadanju, vodostaj je niži oko 20 centimetara, najveći problem su podzemne vode, zato su klizišta nestabilna", naveo je Trubarac.

Akcija sanacije klizišta traje cijelu noć, a najugroženiji dio nasipa dug je oko pedeset metara, a tokom noći uz nasip su postavljene desetine vreća napunjenih pijeskom.

Zbog kritične situacije u Mlinaricama Skupština Opštine, najavljena za danas, otkazana je i ekipe su na terenu kako bi se što prije sanirao odron.

Zbog kritične situacije u Mlinarice je stigao i Mile Međed, šef Republičke uprave civilne zaštite.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije