Gradovi

Istočno Novo Sarajevo: Potpisan ugovor o izgradnji prve faze Gradskog parka

Istočno Novo Sarajevo: Potpisan ugovor o izgradnji prve faze Gradskog parka
Istočno Novo Sarajevo: Potpisan ugovor o izgradnji prve faze Gradskog parka

ISTOČNO SARAJEVO - Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić i direktor preduzeća "Radis" Igor Dragutinović potpisali su ugovor o izgradnji prve faze Gradskog parka, najveće pojedinačne investicije na ovom području, vrijedne 191.000 KM.

Rok za završetak prve faze radova, koje finansira opština iz svojih sredstava, jeste 60 dana od uvođenja u posao izvođača - preduzeće "Radis".

"Park će u prvoj fazi imati svoje obrise i biće na raspolaganju stanovnicima, jer će imati centralno šetalište do gradske dvorane, staze unutar parka, dječije igralište, amfiteatar u kojem će se održavati manifestacije, gradsku fontanu, te prostor za starija lica. Sve će biti prekriveno i odgovarajućom rasvjetom", rekao je Ćosić novinarima.

On je naglasio da će, bez obzira na vremenske uslove koji slijede, sa izvođačem radova nastojati da do kraja godine, odnosno tokom zime, okončaju planirane radove da bi već na proljeće park bio u funkciji.

Ćosić je rekao da je potpisivanjem ugovora okončana pripremna faza realizacije projekta tokom koje je, u proteklih 10 mjeseci, bilo dosta posla koji je podrazumijevao izmjenu regulacionog plana, odnosno pozicioniranje Gradskog parka u urbanoj zoni, izradu projektne dokumentacije, te raspisivanje tendera u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo naglasio je da je ovim ispunio obećanje koje je dao na početku svog mandata, te najavio niz novih projekata u narednom periodu.

Direktor preduzeća "Radis" Istočno Sarajevo Igor Dragutinović rekao je da će odmah preuzeti projektnu dokumentaciju da bi u toku narednih desetak dana izvršio potrebnu pripremu za početak radova.

"Ulazimo u zimski period i vremenski uslovi mogu uticati na rok za završetak radova. Mi se nadamo da ćemo za 60 dana, ako ne bude većih snježnih padavina i niske temperature, okončati prvu fazu ovog projekta", rekao je Dragutinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije