Gradovi

Ivanić: Tokom jula evidentirana 44 migranta

Ivanić: Tokom jula evidentirana 44 migranta
Foto: N.N. | Ivanić: Tokom jula evidentirana 44 migranta

PRIJEDOR - Načelnik prijedorske Policijske uprave Dalibor Ivanić rekao je da su tokom jula na području ove policijske uprave evidentirana 44 migranta.

Podsjećajući da je nedavno formirano Koordinaciono tijelo za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske, Ivanić je dodao da će se u skladu sa donesenim zaključcima i u narednom periodu preduzimati sve planirane mjere i radnje prilikom humanitarnog tranzita preko ove teritorije, poštujući zakonske odredbe i principe humanosti.

Ivanić je danas na konferenciji za novinare istakao da turistička sezona u Prijedoru protiče bez incidenata.

On je naveo da je bezbjednosna situacija zadovoljavajuća iako je povećan broj građana koji iz inostranstva dolaze na godišnji odmor, kao i gostiju u ugostiteljskim objektima, te pojačana frekvencija saobraćaja i skupocjenih vozila.

"I ovom prilikom upućujemo apel građanima na dostojanstveno i tolerantno ponašanje, da se prilikom učestvovanja u saobraćaju pridržavaju saobraćajnih pravila, da budu strpljivi prilikom većih gužvi na saobraćajnicama, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola" rekao je Ivanić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović, naveo je da je u julu evidentirano 99 krivičnih djela, da rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 65 odsto, dok ukupna rasvijetljenost iznosi 88 odsto.

"Kada su u pitanju krivična djela protiv imovine, evidentirano je 41 krivično djelo, od čega 27 teških krađa i krađa. Evidentirana su i tri slučaja zaticanja izvršilaca na mjestu izvršenja krivičnog djela, a riječ je o četiri lica - iz Doboja, Banjaluke, Beograda i Prijedora", rekao je Mikanović.

Iz oblasti privrednog kriminaliteta, evidentirano je osam krivičnih djela, dok materijalna šteta i protivpravno stečena imovinska korist iznosi oko 223.000 KM.

Načelnik Sektora policije Sretoja Vujanović je naveo da je iz oblasti javnog reda i mira ukupno evidentirano 58 prekršaja ili za 16 manje manje u odnosu na isti period prethodne godine.

"U oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano je 119 saobraćajnih nezgoda ili osam odsto više u odnosu na uporedni period prethodne godine", rekao je Vujanović.

On je istakao da je tokom jula ukupno uočeno 1.780 prekršaja, a da su iz saobraćaja isključena 243 vozača, od kojih zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 186 ili više za šest odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije