Gradovi

Izbor predsjednika zavadio penzionere u Trebinju

Izbor predsjednika zavadio penzionere u Trebinju
Izbor predsjednika zavadio penzionere u Trebinju

TREBINJE - Vijest da je Đoko Tarana, predsjednik Gradskog odbora Penzionerske stranke Trebinje, izabran za novog predsjednika Udruženja penzionera grada Trebinja zavadila je trebinjske penzionere jer jedni tvrde da je staro rukovodstvo konačno moralo biti smijenjeno, a drugi da se na ovaj način u nestranačko udruženje umiješala politika.

Tarana demantuje tvrdnje da s ovim ikakve veze ima politika, navodeći da svaki penzioner u Republici Srpskoj ima pravo i da se angažuje u  Udruženju, ali i da se bavi politikom, te dodajući da o tome ne odlučuje bivši predsjednik Udruženja Rade Tarailo, koji, kako tvrdi, nije pokrenuo sprovođenje izbora na vrijeme, što je proizvelo razdor među penzionerima.

"Izbori je trebalo da budu provedeni do 4. aprila, kada je istekao mandat prethodnom rukovodstvu, što oni nisu uradili do kraja mandata, ali nisu formirali ni inicijativni odbor koji su nakon toga morali formirati, već je mimo Statuta i Poslovnika formirana neka radna grupa zadužena za sprovođenje izbora", kazao je Tarana.

On tvrdi da se sve radilo tajno, kako bi se penzioneri onemogućili da izađu na izbore, a da je on sa svojim simpatizerima sve radio javno i transparentno, lijepeći na oglasnim mjestima pozive za sastanke koje su navodno ovi drugi cijepali, ali je sve, kako kaže, urađeno po Statutu i Poslovniku.

Rade Tarailo, koji sebe i dalje smatra predsjednikom Udruženja penzionera grada Trebinja, tvrdi da su ovi drugi radili nelegalno.

"Mi imamo Skupštinu i njene organe koji normalno funkcionišu, pa su po Statutu organizovani izboru u mjesnim udruženjima iz kojih se tek treba formirati članstvo Skupštine gradskog udruženja, ali se u sve umiješala politika, odnosno članovi Partije ujedinjenih penzionera koji su mimo tog statuta htjeli progurati svoje ljude, nelegalno su održali sastanke i ubrzali taj proces nezakonito", tvrdi Tarailo.

On kaže da redovna sjednica Skupštine tek slijedi i da legalni predstavnici tek treba da budu izabrani. Nakon svega se očekuje reakcija nadležnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije