Gradovi

Izbori za savjete mjesnih zajednica protekli mirno

Izbori za savjete mjesnih zajednica protekli mirno
Izbori za savjete mjesnih zajednica protekli mirno

BIJELJINA - Izbori za savjete mjesnih zajednica u Bijeljini protekli su danas mirno i većina biračkih mjesta zatvorena je u 16 časova, izjavila je član Gradske izborne komisije Cvijeta Sekulić.

Prema njenim riječima, na nekoliko biračkih mjesta je na kraju izbornog dana još bilo birača i njima je omogućeno da glasaju i nakon 16 časova.

Sekulićeva kaže da tokom izbora nije pravljen presjek izlaznosti birača, ali je, prema nezvaničnim podacima, odziv glasača bio dobar.

Rezultati izbora za savjete mjesnih zajednica u Bijeljini biće poznati do 6. aprila.

Za izbore je bilo prijavljeno 1.200 kandidata, a zavisno od broja stanovnika u mjesnim zajednicama u savjete se bira pet, sedam ili devet članova.

Izbori su održani u 66 od 68 mjesnih zajednica u gradu.

Savjet nije biran u mjesnoj zajednici Dvorovi, koja ima 5.000 stanovnika, zbog ranije pokrenute inicijative da se Dvorovi podijele u četiri mjesne zajednice.

Izbori nisu održani ni u mjesnoj zajednici Srednji Magnojević, sa 200 stanovnika, jer mještani nisu prijavili kandidate za savjet mjesne zajednice.

Bijeljina ima više od 106.000 registrovanih birača.

Posljednji izbori za savjete mjesnih zajednica u gradu održani su 2006. godine po tadašnjim pravilima, na javnom skupu i aklamacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije