Gradovi

Izvršen tehnički pregled mosta u Ćorinom Lugu

Izvršen tehnički pregled mosta u Ćorinom Lugu
Izvršen tehnički pregled mosta u Ćorinom Lugu

BANJALUKA - Izvršen je tehnički pregled novog mosta preko rijeke Vrbanje u mjestu Ćorin Lug kod Kotor Varoša, čime su i zvanično završeni radovi na ovom infrastrukturnom projektu, rečeno je u Javnom preduzeću "Putevi Republike Srpske".

"Izgradnjom ovog mosta stvoreni su uslovi za kvalitetno i bezbjedno odvijanje saobraćaja na putnom pravcu Obodnik-Šipranje-Kruševo Brdo", kažu u ovom preduzeću.

Novoizgrađeni most predviđen je za dvosmjeran saobraćaj sa dvije saobraćajne trake i dvije pješačke staze. Ukupna širina mosta iznosi 10,50 metara, a dužina 30 metara, sa dva polja po 15 metara.

Novi most je izveden kao integralna monolitna mostovska konstrukcija sa armirano-betonskom kolovoznom pločom debljine 60 centimetara, a izgrađen je na lokaciji starog mosta.

Prethodni, stari drveni most izgrađen je 1960. i bio je dug 29 metara, a konstrukciju mosta su činile trovisinske drvene grede. Širina starog mosta iznosila je 4,70 metara.

Iz "Puteva" napominju da je u toku gradnje novog mosta u mjestu Ćorin Lug izvršena zaštita kosina korita rijeke Vrbanje sa betonskim plaštom debljine 20 centimetara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije