Gradovi

Jugović: Kucnuo je čas za pobjedu SNSD-a na Palama

Jugović: Kucnuo je čas za pobjedu SNSD-a na Palama
Jugović: Kucnuo je čas za pobjedu SNSD-a na Palama

PALE - Kandidat koalicije "Složno za Pale" za načelnika opštine Pale Boško Jugović rekao je da je "kucnuo čas za pobjedu SNSD-a na lokalnim izborima u ovoj opštini", ističući da će ta pobjeda biti ostvarena zahvaljujući savezu sa narodom Pala.

"Kucnuo je čas za promjenu vlasti na Palama, u suprotnom ova lokalna zajednica biće i dalje u problemima. Moja želja je da na funkciji načelnika opštine Pale ostavim jasan trag na putu napretka i prosperiteta u interesu svih građana, bez obzira na njihovu političku pripadnost ili uvjerenja. SNSD-u nije potrebna puka vlast ako od nje neće biti koristi za obične ljude, za narod", rekao je Jugović Srni nakon sastanka sa stanovnicima paljanskog naselja Kalovita Brda.

On je ocijenio da su direktni susreti s građanima idealna prilika da se što bolje upozna sa njihovim svakodnevnim problemima i načinima njihovog prevazilaženja.

Jugović naglašava da na vrh svojih budućih prioriteta stavlja - zapošljavanje, intezivniji razvoj poljoprivrede i oživljavanje privrede, kao i reorganizaciju i racionalizaciju opštinske uprave, za koju smatra da je već duže vremena nestručna, spora i neefikasna.

"Zalagaću se za transparentnost i donošenja i trošenja opštinskog budžeta, a želim i da radim na vraćanju dostojanstva i birača i izbornog procesa, bez kalkulacija ili izbornih krađa. Naravno, posebnu pažnju pokloniću obrazovanju, turizmu, kao i razvoju i afirmaciji sporta i kulture, te kvalitetnijoj socijalnoj zaštiti ugroženih kategorija stanovništva", poručio je Jugović.

On je najavio i veću brigu za očuvanje i zaštitu životne sredine, a na političkom planu jačanje statusa opštine Pale u okviru grada Istočno Sarajevo.

Jugović je zahvalio za koalicionu podršku koju i njemu i SNSD-u tokom izborne kampanje pruža sedam političkih stranaka na Palama.

Kandidat za odbornika u Skupštini oštine Pale Dragana Tomić izrazila je zadovoljstvo odzivom građana i njihovim interesovanjem za politički i izborni program SNSD-a Pale.

"Zadovoljna sam i činjenicom da gdje god se pojavi, naš kandidat za načelnika oštine Boško Jugović pobere simpatije građana, bez obzira da li su stranački organizovani ili ne. Jednostavno, riječ je o dobrom domaćinu, uvaženom inženjeru elektrotehnike i vrsnom dugogodišnjem rukovodiocu", rekla je Tomićeva Srni.

Ona je dodala da će najviše pažnje u svom budućem političkom radu poklanjati svojim vršnjacima i mladim uopšte, stavljajući na prvo mjesto razvoj kulture i sporta.

Stanovnike Kalovitih Brda najviše su interesovali odgovori na pitanja u vezi sa sanacijom i izgradnjom infrastrukture, izgradnjom parkova i igrališta za djecu, te mogućnostima za izgranju kolektora za kanalizaciju, za šta je zainteresovano 60 domaćinstava u ovom dijelu Pala.

Čule su se i mnogobrojne primjedbe na neefikasan rad opštinske administracije, odnos Grada Istočno Sarajevo prema Palama, posebno na planu komunalnih usluga, eksploataciju šumskih resursa, a čuli su se i zahtjevi za većom podrškom Olimpijskom centru "Jahorina".

Većina okupljenih građana smatra da Kalovita Brda treba da dobiju status mjesne zajednice, kako bi efikasnije rješavali svoje probleme na lokalnom nivou.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Pale Boško Jugović dobio je podršku sedam političkih partija koje čine Koaliciju "Složno za Pale" a to su SNSD, Socijalistička partija, Demokratski narodni savez, Pokret za naš grad, Savez za demokratsku Srpsku, Ujedinjena Srpska i Ekološka partija Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije