Gradovi

Jusić: Vratiću građanima vjeru u bolji život

Jusić: Vratiću građanima vjeru u bolji život
Jusić: Vratiću građanima vjeru u bolji život

Hadis Jusić (SDA) najmlađi je kandidat od najozbiljnijih pretendenata na fotelju budućeg gradonačelnika Bihaća.

Upravo tu činjenicu navodi kao svoju najveću prednost, te obećava ubrzani posao na analizi i "skeniranju" prioriteta za grad Bihać.

"Niko nije vodio dovoljno računa o javnim finansijama, o budžetu grada. Ja sam po zanimanju ekonomista, smjer finansije, tako da je to moj fah", navodi Jusić.

NN: Zašto bi građani Bihaća trebalo da glasaju za Vas, a ne za Vaše protukandidate?

Jusić: Zato što smatram da su ostali kandidati prošlost. Ja sam najmlađi kandidat, imam 37 godina, a 14 godina radnog iskustva, pola u privatnom sektoru, pola u javnom. Od toga nekih desetak godina rukovodnog iskustva. U najboljim sam godinama i mogu dati najviše.

Mogu biti nešto novo, mogu biti pokretač, imam najviše snage, volje i energije. Jednostavno, ubijeđen sam da će građani to prepoznati i da ću im vratiti vjeru u bolji život u ovom gradu.

NN: Šta najviše zamjerate ranijim gradonačelnicima?

Jusić: Ne zamjeram nikome ništa posebno, ja imam svoj razlog zašto sam se kandidirao, vjerovatno i moji protukandidati imaju svoje razloge. O prijašnjim gradonačelnicima ne bih puno govorio, i oni su vjerovatno radili pod različitim okolnostima najbolje kako su mogli, ali u suštini niko nije vodio dovoljno računa o javnim finansijama, o budžetu grada. Ja sam po zanimanju ekonomista, smjer finansije, tako da je to moj fah.

NN: Ukoliko postanete gradonačelnik, šta će biti prvi prioritet u Vašem radu i možete li njihovo ispunjenje nečim garantirati?

Jusić: Danas je vrlo teško nešto garantirati. Ja, inače, nisam od onih koji obećavaju narodu brda i doline, smatram da se narod naslušao dosta obećanja. Pričam o realnim stvarima, takav sam inače i po prirodi, i u svim poslovima koje sam do sada radio. I uvijek sam imao dobar rezultat.

A ono što ću prvo uraditi, to je da ću dobro analizirati situaciju i polako krenuti rješavati problem po problem, korak po korak, i sigurno da će to dati rezultate.

NN: Šta je urgentno što treba uraditi u Bihaću kako bi građanima bio poboljšan kvalitet života?

Jusić: Upravo je u toku izrada jednog od najvećih projekata - KFW, a to je projekat odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, koji je s iskopima saobraćajnica već ušao u urbani dio grada. Taj projekat svakako treba završiti i grad učiniti urbanijim.

Treba, također, početi razmišljati i o centru grada, kako bismo ga, na neki način, dodatno urbanizovali.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije