Gradovi

Kakve budžetske kase, takvi i ukrasi

Kakve budžetske kase, takvi i ukrasi
Foto: N.N. | Kakve budžetske kase, takvi i ukrasi

ŠIPOVO, NOVO GORAŽDE - I opštine u BiH sa tanjim budžetima u okviru svojih mogućnosti našle su način građanima uljepšati praznike, pa iako nemaju sve sredstava za doček na otvorenom, ulice su skromno zasjale i jelke okićene.

Neke od njih našle su način i prvi put da organizuju doček Nove godine pa će tako ove godine doček najluđe noći prvi put biti u Šipovu i to na novoizgrađenom Trgu patrijarha Pavla.

"Imaćemo i 'Zimzograd', čija je postavka već krenula i mislim da će biti otvoren poslije 20. decembra. Prvi put u istoriji Šipova Nova godina slaviće se na otvorenom. Nije mnogo sredstava uloženo, ali ipak biće skromno obilježeno, što ranije nije bio slučaj", pohvalio se za "Nezavisne" Milan Kovač, načelnik Šipova.

U Ribniku ipak skroman budžet nije dozvolio svjećice oko javne rasvjete, potvrdili su u opštinskoj službi.

"Za ukrase je vrlo skromno izdvojeno, nešto minimalno, mislili smo oko rasvjete nešto postaviti, ali smo odustali zbog malog budžeta. Imamo u planu za narednu godinu neke investicije, a nadamo se i da ćemo imati mali trg, pa se nadamo da će biti bolje. Novu godinu ćemo obilježiti zajedno sa Danom Republike, pa će biti postavljene zastavice. Načelnik će organizovati prijeme i to je to zasad", ističu u opštini Ribnik.

U opštini Novo Goražde nema proslave na otvorenom, a i za novogodišnje ukrase po glavnim ulicama izdvojeno je vrlo malo sredstava.

Kako su nam rekli u ovoj opštini, to je oko 1.000 KM jer im budžet ne dozvoljava više.

Kada su u pitanju veće lokalne zajednice, ove godine Mostar će nakon desetogodišnjeg izostanka javne novogodišnje zabave program dočeka 2018. godine održati u dvodnevnom aranžmanu za sve generacije na platou uz gradsko šetalište i donijeti pravi ugođaj, ne samo građanima Mostara, nego i turistima i svim posjetiocima.

Za javni doček Nove godine iz gradske kase izdvojeno je 80.000 KM, čime će biti priređen program za dva dana.

Zabave neće manjkati stanovnicima Sarajeva, koji će najluđu noć moći dočekati ispred Vječne vatre, a uveseljavaće ih Zdravko Čolić, dok će ih drugu novogodišnju noć zabavljati grupa "Crvena jabuka".

Za 30. decembar predviđen je performans za sve posjetioce koji će imati priliku plesati na ulicama te će svi prisutni dati svoj doprinos ludoj zabavi.

Za novogodišnji doček grad Sarajevo i Kanton Sarajevo izdvojili su zajedno 250.000 KM.

I u Banjaluci će za novogodišnje dane biti veselo, s puno dešavanja, a osim atrakcije u "Zimzogradu", na Trgu Krajine nastupiće poznati izvođači.

Grad je za ukrase obezbijedio 17.000 KM, dok su veliki doprinos slavlju dali i sponzori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije