Gradovi

Komšić: Vijećnicu guta plamen predizbornog politikanstva

Komšić: Vijećnicu  guta plamen predizbornog politikanstva
Komšić: Vijećnicu guta plamen predizbornog politikanstva

SARAJEVO - Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić komentarišući natpise u medijima vezane za Vijećnicu kazao je da sada taj simbol Sarajeva guta plamen predizbornog politikanstva u čijoj se službi nalaze i pojedini mediji.

''Analizirajući medijsku klimu koja je od momenta svečanog otvaranja sarajevske Vijećnice 9. maja prisutna na većini printanih i elektronskih medija i koja ide u pravcu devaloriziranja činjenice da je jedan od najznačajnijih arhitektonskih, kulturnih, a ujedno i civilizacijskih monumenata u punom sjaju i raskoši vraćen i ponovo predat na upotrebu njegovom gradu i građanima, kao građanin ovoga grada, a ujedno i njegov prvi čovjek uočavam da je destruktivnost ljudskog djelovanja promjenila samo pojavni oblik i formu i da joj je iznova potrebno odolijevati'', istakao je Komšić.

Dodao je da će se i ovaj put, kao i prije 22. godine, prvenstveno kao građanin Sarajeva i kao prvi čovjek grada suprotstaviti svakom pokušaju skrnavljenja uloge i funkcije Vijećnice.

Naglasio je da će Vijećnica biti i ostati hram znanja, kulture i razvoja, simbol odolijevanja devastaciji svake vrste, te prepoznatljivi brend grada Sarajeva i države BiH.

''Ona je ujedno i mjesto na kojem će ljudi cijelog svijeta i gosti ovoga grada savladavati historijsku lekciju o istinskoj ljudskoj borbi protiv agresora; borbi za život, grad i državu. Neka se ne zaboravi, Vijećnica će biti, sve drugo će proći'', istakao je Komšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije