Gradovi

Konkurs za dodjelu pomoći za stambeno zbrinjavanje

GRADIŠKA - U Gradišci je raspisan konkurs za dodjelu pomoći iz budžeta opštine za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Konkurs, koji je raspisala prvostepena stambena komisija za boračko-invalidsku zaštitu opštine Gradiška, objavljen je 2. marta i biće otvoren do 31. marta.

Referent za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u resornom opštinskom odjeljenju Radomir Knežević rekao je da je konkurs raspisan za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte i od pete do desete kategorije.

On je naveo da se za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide od prve do četvrte kategorije dodjeljuje pomoć u iznosu do 6.000 KM za izgradnju, a za adaptaciju do 3.000 KM.

Za ratne vojne invalide od pete do desete kategorije i za borce dodjeljuje se do 2.000 KM.

Knežević je rekao da opština svake godine raspisuje konkurs, i u 2015. predviđeno je ukupno 70.000 KM za ovu namjenu, a prioritet imaju stambeno nezbrinuta lica koja do sada nisu koristila sredstva.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Vujadin Miljić rekao je da su programom stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Vlade Republike Srpske u Gradišci izgrađene i useljene 94 stambene jedinice, a ove godine trebalo bi da budu useljene još 23.

"Za te namjene Vlada Republike Srpske izdvojila je oko 3.393.000 KM, dok je opština Gradiška obezbijedila lokaciju, građevinsku dokumentaciju i neophodne projekte", naveo je Miljić.

Miljić je naveo da je, osim toga, Vlada Srpske nepovratnim novčanim sredstvima pomagala ove kategorije stanovništva, koje su pokušavale da riješe stambeni problem, pa je odobreno po 8.000 KM za 103 korisnika u Gradišci.

Prema njegovim riječima, isplaćena su sredstva za 52 korisnika, a u narednom periodu očekuju se ostale isplate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije