Gradovi

Kormak: Posvećenost mladih osnova za budućnost

Kormak: Posvećenost mladih osnova za budućnost
Kormak: Posvećenost mladih osnova za budućnost

TREBINJE - Ambasador SAD u BiH Morin Kormak u petak je prvi put posjetila Trebinje, gdje se uvjerila u uspješno djelovanje tamošnjeg Američkog kutka, koji već nekoliko godina djeluje u Narodnoj biblioteci.

Susrela se i razgovarala s ovdašnjim srednjoškolcima, polaznicima programa za mlade političke lidere koje finansiraju SAD.

"Zaista se lijepo provodim istražujući područje Hercegovine", kazala je američka ambasadorka, iskazujući posebnu radost što mladi ljudi na ovaj način stvaraju i nove projekte i ocijenila da su svi poslovi sjajan izvor za bolju ekonomsku budućnost ovih krajeva.

U Trebinju je posjetila i gradsku upravu, ali i neke trebinjske vinarije, sa čijim je predstavnicima razgovarala o potencijalima u oblasti turizma ove regije.

Ujedno je iskoristila priliku da čestita Parlamentarnoj skupštini BiH na usvajanju Izjave o evropskom putu, koja, kako kaže, znači nastavak puta zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji.

"Nadam se da će ta nova posvećenost stvoriti i nove mogućnosti za preduzetništvo i biznis u Bosni i Hercegovini", dodala je ona.

Tokom boravka u Hercegovini Kormakova je posjetila i mostarski Američki kutak, gdje je razgovarala sa polaznicima američkog programa "Akses", te Tehnološki park u tom gradu, koji je, takođe, korisnik granta USAID-a, izrazivši zadovoljstvo zbog kreativnosti i preduzetništva koje pokazuju ovi mladi ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije