Gradovi

Kozarska Dubica: Objavljen konkurs za dodjelu 130 stipendija

Kozarska Dubica: Objavljen konkurs za dodjelu 130 stipendija
Kozarska Dubica: Objavljen konkurs za dodjelu 130 stipendija

KOZARSKA DUBICA - U opštini Kozarska Dubica danas je objavljen javni konkurs za dodjelu 130 stipendija redovnim studentima prvog ciklusa, koji se školuju na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.

Stipendije će iznositi 500 KM za apsolvente i 1.000 KM za ostale studente na godišnjem nivou.

Osim opštih uslova, studenti koji konkurišu za dodjelu stipendija moraju imati prosječnu ocjenu studiranja najmanje 8, izuzev studenata deficitarnih fakulteta ili zanimanja i studenata iz porodica sa dva ili više studenata, čija prosječna ocjena studiranja ne smije biti manja od 7.

Studenti prve godine studija, takođe, imaju pravo na stipendiju ukoliko su ostvarili prosječnu ocjenu iz srednje škole najmanje 4,5 a za studente sa deficitarnih fakulteta, odnosno zanimanja i za studente iz porodica sa dva ili više studenata najmanja prosječna ocjena iz srednje škole ne smije biti manja od četiri.

Posebne kategorije studenata, koje će stipendiju ostvariti bez obzira na prosjek ocjena ukoliko ispunjavaju opšte uslove, jesu studenti iz kategorije porodica poginulih boraca i djece RVI od prve do četvrte kategorije, studenti sa posebnim potrebama, studenti koji su bili smješteni u domove za nezbrinutu djecu ili u hraniteljske porodice do punoljetstva.

U posebne kategorije studenata ubrajaju se i studenti iz kategorija porodica sa četvoro i više djece, studenati iz socijalno ugroženih porodica koje predloži Centar za socijalni rad i studenti sa područja opštine koji su srednju školu završili sa prosjekom ocjena 5,00 pri upisu u prvu godinu fakulteta.

Prijave se podnose Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica, a javni konkurs će biti otvoren mjesec dana.

Obrazac prijave, kao i obrazac izjave da student ne prima stipendiju od drugih stipenditora dostupni su na internet stranici www.kozarskadubica.org i u šalter sali opštine Kozarska Dubica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije