Gradovi

Kreće gradnja dvorane u Doboju

Kreće gradnja dvorane u Doboju
Foto: N.N. | Kreće gradnja dvorane u Doboju

DOBOJ - Izgradnja potpuno nove zapadne tribine je najveći zahvat u projektu rekonstrukcije, dogradnje i izgradnje sportske dvorane u Doboju, a realizacija ovog velikog projekta počinje za desetak dana.

"Time će se kapacitet dvorane sa trenutno postojećih 600 mjesta  povećati na 2.054 mjesta. Biće obezbijeđeno još dodatnih 200 mjesta pomoću teleskopskih tribina", kazao je gradski arhitekta Radislav Mišić.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović i direktor građevinskog preduzeća "Proda mont" Goran Prodić potpisali su juče ugovor o izvođenju građevinskih radova na sportskom objektu.

"Ugovor je vrijedan 5,2 miliona KM i to je prva faza koja podrazumijeva grube radove. Nakon što se dostavi s naše strane garancija za dobro izvršenje posla, ugovor će stupiti na snagu i radovi mogu nesmatno da krenu. Predviđeno je da radovi traju godinu dana, ali mi ćemo nastojati da ubrzamo radove i da to bude završeno prije predviđenog roka", izjavio je Goran Prodić, direktor preduzeća "Proda mont".

Radovi na objektu finansiraće se iz više izvora, kaže dobojski gradonačelnik Obren Petrović.

"To će se finansirati i budžetskim sredstvima grada Doboja, i kreditnim, i od Vlade RS, tako da više finansijera će biti... Ova početna sredstva smo mi obezbijedili iz grada, i sigurno u narednom periodu da ćemo imati tu finansijsku potporu i sigurno bez te potpore, bez tih finansijskih sredstava ne bismo mogli ni završiti taj projekat koji je ukupne vrijednosti oko 7,5 miliona KM", rekao je Petrović.

Građevinski radovi trajaće do sljedećeg ljeta, a plan je da 2020. rukometni turnir bude održan u novom objektu.

"Objekat je dimenzija 60 puta 64 metra, visine 18 metara. Predviđene su prostorije za sudije, medija centar, prostorije za igrače... U okviru objekta predviđen je još i restoran koji će se praviti frontalno, u okviru ulazne zone objekta", pojasnio je gradski arhitekta Radislav Mišić.

Projektnom dokumentacijom je predviđeno da se maksimalno iskoristi postojeća dvorana koja se nalazi u sklopu Srednjoškolskog centra, a koja će se zapravo rekonstruisati, dograditi i dijelom izgraditi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije