Gradovi

Kršić: Ugljevik i Gacko dobar primjer

STANARI - Kandidat SDS-a za prvog načelnika opštine Stanari Mladen Kršić rekao je danas da bi za tu opštinu bilo dobro da lokalnu vlast ima SDS dok je na republičkom nivou vladajući SNSD, ističući da su opštine Ugljevik i Gacko dobar primjer za to.

"SNSD se ponaša naredbodavno prema lokalnim zajednicama, nekada tražeći i nešto više od propisanog", rekao je Kršić na tribini "Iskustvo u funkcionisanju opština koje imaju termoelektranu snage 300 megavata, kao što će je imati opština Stanari", na kojoj su govorili načelnici opština Gacko i Ugljevik.

Kršić je poručio da će na nivou opštine ostati ono što joj pripada, a Republici ono što je sleduje.

Načelnik opštine Gacko Milan Radmilović rekao je da će opština Stanari prva raspoloživa sredstva morati da ulaže u razvoj infrastrukture.

On je naveo da lokalna zajednica ima malo nadležnosti, ali da ih autonomno ostvaruje te da nema prostora i bojazni da će se republička vlast ili institucije sa nivoa BiH znatno miješati.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je prednost načelnika iz reda SDS-a što se prema lokalnom budžetu odnosi domaćinski, slušajući zahtjeve građana.

"U proteklih 15 godina SDS je preporodio opštinu Ugljevik, koja sada raspolaže budžetom od 12.000.000 KM i spada u red najrazvijenijih opština", naveo je Perić.

Oba načelnika, koji su i predsjednici lokalnih opštinskih odbora SDS-a, pozvali su građane Stanara da podrže Kršića.

U nedjelju, 1. februara, u Stanarima će biti održani lokalni izbori, a pravo glasa ima 7.943 birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije