Gradovi

Krupa na Uni ostala bez vatrogasaca

Krupa na Uni ostala bez vatrogasaca
Krupa na Uni ostala bez vatrogasaca

Krupa na Uni ostala je bez vatrogasaca nakon što je svih šest članova Dobrovoljnog varogasnog društva podnijelo ostavke, jer nemaju adekvatan prostor i opremu za rad.

Ostavke su podnijeli na sjednici lokalnog parlamenta i poručili da do 20. maja bude pronađeno rješenje za prvazilaženje problema.

Vatrogasci navode da jedinica ima cisternu i terensko vozilo, koji su registrovani na opštinu, jer društvo nije imalo novac za registraciju, te da se ta vozila koriste za sve drugo, osim za potrebe vatrogasne službe.

Vatrogascima nisu imali redovnu platu već im je isplaćivana dnevnica za izlazak na intervencije, jer je riječ o dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

Načelnik opštine Gojko Kličković rekao je da je dogovoreno da vatrogasci, iako su dali ostavke, budu na raspolaganju u slučaju potrebe sve dok ne bude formirana nova jedinica 20. maja.

Kličković je pojasnio da će u sastav nove vatrogasne jedinice biti odabrani mladi ljudi u mjesnim zajednicama i zaposleni u lokalnoj upravi, a na obuku će ići u Prijedor.

Načelnik Područnog odjeljenja Civilne zaštite regije Banjaluka Mile Međed poručio je da se ne smije dogoditi da jedna lokalna zajednica nema vatrogasnu jedinicu ili da vatrogasci nisu adekvatno obučeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije