Gradovi

Kuća za samohranu majku iz Srpca

Kuća za samohranu majku iz Srpca
Kuća za samohranu majku iz Srpca

SRBAC - Načelnik opštine Srbac Drago Ćirić i sekretar opštinskog Crvenog krsta Ljiljana Jovičić danas su uručili ključeve novosagrađene kuće u prigradskom naselju "Sunce" za samohranu majku Stojanku Petković i njenu 13-godišnju ćerku Svjetlanu.

Jovičićeva je rekla Srni da je kuća, vrijedna 27.000 KM, izgrađena donatorskim sredstvima za samo pet mjeseci.

"Opština Srbac besplatno je obezbijedila plac, priključak na vodovod i sve potrebne građevinske dozvole. Kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika uplatio je 5.000 KM, a Crveni krst Srbac je podredstvom humanitarnog broja uspio da prikupi 8.000 maraka", precizirala je Jovičićeva.

Ona je dodala da su se u akciju uključili i poljska opština Novogrođec i Centar za socijalni rad Srbac sa po 2.000 KM, te Crveni krst San Marino, koji je donirao 1.000 KM. Ostalo su bile donacije u materijalu i kućanskim aparatima brojnih donatora, kako pravnih, tako i fizičkih lica.

Ćirić je izrazio zadovoljstvo što će se porodica Petković useliti pred najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Ova porodica stanovala je u napuštenoj ruševnoj kući u srbačkom selu Srđevići, u kojoj su uslovi bili ispod ljudskog dostojanstva.

"Srećna sam što sada imam kupatilo, svoju sobu i televizor i što se neću stidjeti kada mi u posjetu dođu drugarice", kaže Svjetlana, učenica 7. Razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" Sitneši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije