Gradovi

Pitka voda poteći će entitetskom granicom

Pitka voda poteći će entitetskom granicom
Foto: Ilustracija | Kuće iz Oštre Luke biće spojene na vodovod u Sanskom Mostu: Pitka voda poteći će entitetskom granicom

SANSKI MOST - Lokalna vlast u Sanskom Mostu dala je zeleno svjetlo za priključenje 450 domaćinstava s područja susjedne opštine Oštra Luka, iz Republike Srpske, na gradski vodovod.

Načelnik Oštre Luke Dragan Stanar uputio je ovakav  zahtjev institucijama vlasti u Sanskom Mostu, obrazloživši ga činjenicom da se u ovoj opštini ne raspolaže izvorištima koja bi mogla obezbijediti dovoljne količine vode za sva domaćinstva.

U preduzeću "Vodovod i kanalizacija" dali su pozitivno mišljenje i potvrdili kako mogu obezbijediti dovoljne količine vode za korisnike u Oštroj Luci. "Njihov prijedlog je da se priključenje izvrši u Novom Naselju, gdje je linija razgraničenja između dvije opštine i dva entiteta. Na tom mjestu biće postavljen i vodomjer koji će očitavati potrošnju vode, a fakturisanje će se vršiti prema isporučenoj količini vode opštini Oštra Luka", istakla je Desanka Miljević,  predsjedavajuća Općinskog vijeća Sanski Most.

U narednim sedmicama poduzeće se aktivnosti u cilju realizacije ovog projekta, a treba istaći kako Sanski Most raspolaže  modernim postrojenjima za preradu i distribuciju pitke vode.

"Ovo je jedan od primjera kako se može uspješno sarađivati i međusobno pomoći bez obzira na to gdje ko živi", rekao je jedan mještanin Oštre Luke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije