Gradovi

Lajk za pametnu energiju

Lajk za pametnu energiju
Lajk za pametnu energiju

BIJELJINA - Razvojni program Ujedinjenih nacija, u saradnji sa partnerima, danas na trgu u Bijeljini, organizuje edukativno-zabavni događaj pod nazivom "Lajk za pametnu energiju".

Ovaj program, u saradnji sa Fondom za zaštitu okoline Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, a uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA-e u Bosni i Hercegovini, implementira projekat iz oblasti energetske efikasnosti pod nazivom GED - Zeleni ekonomski razvoj.

Na edukativno-zabavnom događaju, večeras, u periodu od 19:00 do 22:00 sata, na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića, svi posjetioci će imati priliku saznati na koje načine mogu pametno koristiti energiju kako bi se doprinijelo boljem razumijevanju energetske efikasnosti.

Profesor Atom, zaštitno lice ovog projekta dijeliće stručne savjete i edukativne brošure o zaštiti okoline, uštedi novca i energetskoj održivosti. Sve učesnike u kvizu znanja očekuju brojne nagrade.

Cilj projekta "Zeleni ekonomski razvoj" je smanjiti trošenje javnih sredstava na potrošnju energije i vode, te omogućiti povoljan ambijent za ulaganje u infrastrukturne mjere energetske efikasnosti, uz istovremeno stvaranje „zelenih radnih mjesta".

(Bijeljina Danas)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije