Gradovi

Latinović: Suživot za primjer mnogima

Latinović: Suživot za primjer mnogima
Latinović: Suživot za primjer mnogima

GRADIŠKA - Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović upriličio je danas tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica, na kojem je poručio da tolerancija i suživot u ovoj opštini mogu poslužiti mnogima za primjer.

"Uskoro ćemo se graničiti sa EU. Želimo da i ostvarivanjem vjerskih sloboda i dobrog suživota damo do znanja svijetu da smo otvoren grad, spremni za saradnju i investiranje. Sve tri vjerske zajednice svojim istinskim djelovanjem nam mogu mnogo pomoći kako bismo što prije ostvarili ekonomski prosperitet i nova zapošljavanja", rekao je Latinović.

Arhijerejski namjesnik Srpske pravoslavne crkve Mirko Milisavić uvjeren je da će sve tri vjerske zajednice u Gradišci pomoći novom rukovodstvu lokalne zajednice da se prebrode svakodnevne teškoće u životu građana.

"Zadovoljni smo međureligijskom saradnjom i vjerskim slobodama. Istakli smo spremnost i da se maksimalno angažujemo u rješavanju socijalnih problema i naglasili potrebu osnivanja javne kuhinje, a zbog sveopšte krize nećemo opterećivati lokalnu vlast pitanjem izgradnje i opremanja vjerskih objekata", rekao je Milisavić.

Glavni efendija Islamske zajednice u Gradišci Zejnil Latifović i župnik Gradiške župe Pero Čolić ispred Katoličke crkve u prvi plan stavili su socijalne probleme.

Predstavnici vjerskih zajednica su na prijemu poručili da su stepen izražavanja vjerskih sloboda i suživot u Gradišci na visokom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije